LSV: Zabraniti koncert Baje Malog Knindže u Novom Žedniku, sramotno što na koncert poziva SPC

Subotički odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani traži da se zabrani nastup Baje Malog Knindže u Novom Žedniku kod Subotice.
LSV: Zabraniti koncert Baje Malog Knindže u Novom Žedniku, sramotno što na koncert poziva SPC
Foto: 021.rs

Kako navode u saopštenju, ovo zahtevaju jer je njegov repertoar "prepun pesama koje raspiruju etničku i versku mržnju".

"Posebno je sramotno što na koncert pozivaju uprava Srpske pravoslavne crkvene opštine i parohije čantavirske, i to u dvorištu osnovne škole. Vlasti moraju da reaguju i zabrane ovaj koncert koji se organizuje u multietničkoj sredini", ocenjuje LSV.

Dodaju da bi održavanje ovog koncerta značilo kršenje Ustava Srbije, kao i Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Zakona o zabrani diskriminacije.
 
Pozivaju gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Subotica Balinta Pastora da "javno osude održavanje ovog neprimerenog skupa i učine sve da se on zabrani".
 
"Novi Žednik je dom svih njegovih građana, a ne mesto na kom se raspiruje verska i nacionalna mržnja", zaključuju.

Prethodno je na najavu koncerta koji bi trebalo da se održi povodom seoske slave u četvrtak, 4. juna, u dvorištu osnovne škole reagovao i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini. 

  • Goci

    05.06.2023 10:41
    Ne vidim potrebu da vi iz NS nekom zabranjujete da održi svoj koncert. Čovek je pri tome pevao isključivo pesme autobiografskog/šaljivog manira, be i jedne nacionalističke pesme. Kome ne odgovaraju Srbi u sred Srbije, može slobodno da se odseli.
  • kevin_i

    04.06.2023 01:59
    Liga bez briga!
    To je ista ona LSV koja je ulazila sa svim i svakim (svačim) na sve nivoe vlasti kako bi pljačkala ovaj napaćeni narod. Od 2000. pa do danas su često su bili u poziciji da odlučuju, a građani, država ili ta njihova Vojvodina nisu dobili ništa. Ova poslednja je bila sa SNS-om, a nisu im smetali poštovaoci Baje u opoziciji kada su se delila javna preduzeća.
    Tamo gde je LSV najjača jeste protivljenje nečemu, jer ne iziskuje nikakvo posebno umeće, već ubiranje političkih poena na tri ispisane rečenice.
    Ono što je još fascinantnije, jeste da neko i dalje glasa za njih takve.
  • Slobodan

    03.06.2023 10:42
    yugoslobo@gmail.com
    Baja.....šund pevač,dezerter iz rata,srpsku golgotu dobro naplaćuje,sve u svemu može se par pesama tekstualno svrstati u normalne čak i trajne (napr.božić je)
    .......i neka ga neka peva u sredinama gde ti lokalizmi prolaze ali sa kulturom,slavom ili nekim ozbiljnim događajem,ne ide.
    Naj bolje da sam bira i bude korektan........ali.???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina