Počelo rušenje devastiranih objekata u Vikend naselju na Paliću

Rušenje 12 devastiranih legalnih i nelegalnih objekata u Vikend naselju na Paliću počelo je u saradnji sa preduzećem "Park Palić" i privatnim vlasnicima.
Počelo rušenje devastiranih objekata u Vikend naselju na Paliću
Foto: Pixabay (ilustracija)
Direktorka preduzeća "Park Palić" Valerija Denč izjavila je da je ovo početak rešavanja višedecenijskih problema u vikend naselju.
"Kontaktirali smo sve privatne vlasnike koji imaju objekte u ovom naselju. Ostala su nam još 32 objekta gde nismo uspeli da dođemo do vlasnika, ali ćemo nastojati da pronađemo ljude koji imaju veze sa ovim objektima", rekla je ona.
Njihov cilj je, kako je navela, ne samo da sruše pomenute objekte, nego i da očiste vikend naselje kako bi ono postalo jedno od najlepših delova Palića.
 
Podsetila je da je prostor prema planu detaljne regulacije u vlasništvu Grada Subotice.
 
"Grad će imati veliku šansu da zaradi jer pripremamo placeve za dalju prodaju. Ovo je početak izgradnje novog Vikend naselja", istakla je Denč.
 
Za rušenje objekata iz pokrajinskih izvora obezbeđeno je ukupno 36 miliona dinara.
  • Sa

    05.06.2023 08:20
    Sa
    Predhodnim komentarima se apsolutno slažem! Ako je moja parcela ja odredjujem cenu ne grad ili “Državni” procenitelj! Ako Grad ili Investitor nema novca ili interesa da isplati moju cenu neka da kvadrate ili zaradu od celokupnog prihoda sa moje parcele i svi zadovoljni!!! Vreme lakog novca i brze zarade je prošlost! Sada platiš koliko meni treba pa gradis!!!
  • Srdjan

    04.06.2023 16:51
    @Sabo
    Bravo! Ovo je Kapitalističko doba u Srbiji i ljudi su počeli tako da razmišljaju! Sto bi neko uzeo novac jednom kada može ceo život i da prenese zaradu na potomke! Imamo primer u NS za Parking kod Safarikove! Covek za svoju imovinu netrazi ništa već procenat od zarade i suvlasništvo sto je mudro legalno i zakonski jer od toga će obezbediti sve na mnogo duži period od ljudskog života! Šta je Zapad pametniji od nas?! Ovo je novo doba i tranzicija je na samom kraju za novac i kvadrate sada se uzimaju procentualno od svega i svačega!!! Bravooo
  • Zemlja čudesa

    04.06.2023 14:58
    Galens go west
    Već zamišljam kako će ga ulepšati sa načičkanim četvorospratnicama, kao na slici desno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".