Premijer Hrvatske u petak u Subotici, sastaje se i sa Anom Brnabić

Premijer Hrvatske Andrej Plenković boraviće sutra u Srbiji povodom otvaranja Hrvatskog doma - Matice u Subotici, gde će se sastati i sa premijerkom Anom Brnabić.
Premijer Hrvatske u petak u Subotici, sastaje se i sa Anom Brnabić
Foto: 021.rs
Plenković dolazi u Suboticu sa drugim hrvatskim zvaničnicima, na poziv predsednice Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji Jasne Vojnić i predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, saopštila je vlada u Zagrebu.

Hrvatska delegacija će u Subotici prisustvovati svečanom otvaranju Hrvatskog doma - Matice, čiju izgradnju je u potpunosti finansirala Vlada Hrvatske.

Pre otvaranja Hrvatskog doma - Matice, Plenković će odvojeno razgovarati sa predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji i sa premijerkom Brnabić.
 
Članovi hrvatske delegacije uveče će biti na Svečanoj akademiji povodom godišnjice rođenja biskupa Ivana Antunovića, praznika hrvatske zajednice u Srbiji.
 
Uoči dolaska u Suboticu, Plenković će posetiti Katedralu svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici, gde će razgovarati sa sremskim biskupom Fabijanom Svalinom.
 
Uz Plenkovića, u hrvatskoj delegaciji će biti i potpredsednica Vlade Anja Šimpraga, ministarka kulture i medija Nina Obuljen Korižinek, ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuhs, državni sekretar Centralne državne kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas i predsednica Odbora Hrvatskog sabora za Hrvate izvan Hrvatske Zdravka Bušić.
  • V.A.Lucky

    23.06.2023 11:24
    Изненадио бих се да не посети Горњи или бар Доњи Таванкут!!
  • Slobodan

    23.06.2023 07:38
    gde Ana..?
    trebali su nekog pametnog poslati, Ana ce nas samo izblamirati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina