LSV: Pomoći poljoprivrednicima u Vojvodini zbog širenja svinjske kuge

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zatražila je od nadležnih republičkih i pokrajinskih organa da hitno donesu mere kojima će se pomoći poljoprivrednicima i sprečiti dalje širenje afričke kuge.
LSV: Pomoći poljoprivrednicima u Vojvodini zbog širenja svinjske kuge
Foto: Pixabay
Ta stranka je od premijerke Ane Brnabić i predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine Igora Mirovića, kao i članova njihovih kabineta, zaduženih za poljoprivredu, zatražila da predoče šta su preduzeli po pitanju afričke kuge svinja, zbog koje je za manje od dva meseca ubijeno oko 11.000 svinja na teritoriji 29 opština, u 800 gazdinstava.
"Ako se ovi katastrofalni trendovi nastave, postoji opasnost da naša zemlja ostane bez ijedne svinje", navedeno je u saopštenju LSV-Vojvođani.
Traže da pomoć poljoprivrednicima bude "brza i konretna", a da će svaki dan odlaganja pomoći stanje činiti sve gorim.
  • DragiŠA

    28.07.2023 13:13
    Napredno razmišljanje
    Baš napredno razmišljaju drugari iz LSV, verovatno godine saradnje u komunalnoj koaliciji dolaze do izražaja.

    Zašto samo njima da se pomogne, da li neko iz LSV razmišlja o ratarima koji na svakom hektaru ječma/pšenice imaju čist gubitak od nekoliko stotina evra? Kako mislite da jednima pomognete, a druge da zaboravite.

    Da li neko iz LSV misli na voćare ljude koji su ostali u momentu oluje bukvalno bez 10 godina rada - oluja je uništila SVE - prinos, protivgradne mreže, stubove...

    Ili neko iz LSV u dobro poznatom naprednom maniru odlučuje da piše ova patetična saopštenja, verujući da će neko od seljaka da ih podrži - tako populistički u maniru kolega im iz SNS.
  • Sava

    28.07.2023 08:20
    LSV=SNS
    LSV je zajedno sa SNS najveca kuga koja je opustosila Vojvodinu. Pod parolom "leva ruka desni dzep" uspeli su da unakaze privredu ali su zato predano radili na licnom bogacenju. Sada kobajagi salju apele onima koji im skupljaju potpise i sa kojima su i dalje nezvanicno u koaliciji. Jedva cekam izbore da ne glasam za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina