U planu most između Bačke Palanke i Neština, ali i brza saobraćajnica do Novog Sada

Do kraja ove godine trebalo bi da bude potpisan ugovor o izgradnji mosta preko Dunava od Bačke Palanke do Neština, koji sa Vizićem, pripada ovoj opštini.
U planu most između Bačke Palanke i Neština, ali i brza saobraćajnica do Novog Sada
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je rekao da Vlada Srbije o izgradnji mosta Bačka Palanka - Neštin pregovara sa jednom španskom kompanijom.
"Nadam se da ćemo ove godine imati rezultat tih pregovora i da ćemo konačno moći da potpišemo ugovor, jer Bačkopalančani i žitelji Neština i Vizića predugo čekaju taj most, koji će potpuno promeniti njihov život", rekao je Vesić.
Meštani ova dva sremska sela mogu da dođu do Bačke Palanke samo preko Hrvatske, prelazeći granicu kod Iloka u Vukovarsko-sremskoj županiji. Jedina spona sa Bačkom Palankom bio im je, a i još je, most između ovog grada i Iloka.
 
Osim peripetija zbog kontrole i zadržavanja na granici, koje imaju svi stanovnici Neština i Vizića pri odlasku na posao, u školu ili nekom drugom potrebom u centar svoje opštine, poseban problem imaju poljoprivrednici iz ovih sela, jer od ulaska Hrvatske u EU ne mogu da prenose svoje proizvode preko mosta između Iloka i Bačke Palanke.
 
"Zbog situacije sa ovim mostom, ali i drugih razloga, Bačka Palanka nije dobro povezana sa ostalim delovima Srbije, i na neki način predstavlja saobraćajno 'slepo crevo'. Da bi se to prevazišlo, osim mosta koji će je spojiti sa Sremom, planiramo da je povežemo i brzom saobraćajnicom sa Novim Sadom", nagovestio je Vesić.
 
Vesić je rekao da se ta brza saobraćajnica planira u saradnji sa Pokrajinskom vladom, koja je obezbedila novac za projektovanje tog modernog auto-puta.
  • Alex

    17.10.2023 01:37
    Samo neko jako zlonameran ne vidi preku potrebu za novim mostom kod BP.Samozi ost pojedinaca i njihovih uskogrudnih interesa nas je dovde i dovela,da je danas BP i okolina kao i Sid preko puta slepo crevo Vojvodine
  • Nenad

    07.08.2023 11:58
    Hoće možda ali kada prvo ispopravljaju mostove na Moravi.
    Zna se gde su prioriteti aktuelne vlasti.
  • Jovan 021

    07.08.2023 10:59
    ah, ta pusta obećanja
    Kada god je bilo koja vlast bila u velikom problemu, pravila je most Bačka Palanka-Neštin. I sad Vesić priča tu ispričanu priču. Samo da ne bude taj most kao ona kaldrma koju je pravio u Beogradu. Ako Vesić to radi od toga nema ništa, to je obično LAPRDANJE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina