Zgrada mesne zajednice u Bačkoj Palanci postaje Dnevni boravak za decu sa teškoćama u razvoju

Opština Bačka Palanka raspisala je tender za rekonstrukciju i dogradnju objekta MZ "Bratstvo" u kom će biti otvoren Dnevni boravak za decu sa teškoćama u razvoju.
Zgrada mesne zajednice u Bačkoj Palanci postaje Dnevni boravak za decu sa teškoćama u razvoju
Foto: 021.rs

Radovi su vredni 71,6 miliona dinara, a finansiraju ih opština i Pokrajinska vlada.

Iz opštinskog budžeta izdvojeno je 20 miliona dinara, dok će Pokrajina pokriti ostatak.

Kako saopštavaju iz opštine, ove godine će biti investirano 59,2 miliona dinara, dok će ostatak biti izdvojen sledeće godine.
 
Predsednik opštine Branislav Šušnica navodi da se objekat potpuno renovira i dograđuje.
 
"Uklanjaju se stara lamperija, laminat i krov. Sanira se vlaga i postavlja izolacija u celom objektu. Gradi se nova krovna konstrukcija. Biće ugrađene nove elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije. U skladu sa standardima, biće izgrađeni trpezarija, boravak i drugi sadržaji za korisnike. U celom objektu će biti postavljena antiklizna granitna keramika. Rekonstruišu se toaleti i prilagođavaju potrebama korisnika. Uređuje se ajnfort. Ugrađuju se rampe za osobe sa teškoćama u razvoju. Ugrađuju se novi aluminijumski prozori i vrata", objašnjava Šušnica. 
 
Projekat Dnevnog boravka radi se u saradnji sa roditeljima i Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.
 
"Da bismo deci sa smetnjama u razvoju obezbedili najbolju brigu i negu, objekat će biti prilagođen standardima koji najbolje odgovaraju potrebama korisnika. Mi smo još u decembru, prilikom pravljenja budžeta za ovu godinu, predvideli 10,5 miliona dinara za pružanje podrške svoj deci sa smetnjama u razvoju s teritorije naše opštine", kaže Šušnica.
Rok za podnošenje ponuda je 4. septembar.
 
U opštini Bačka Palanka očekuju da će radovi početi u zakonom predviđenim rokovima, kako bi deca i mladi do 26 godina sa teritorije opštine Bačka Palanka dobili prostor za boravak, igru, druženje i učenje.
  • Mile rent-a mozak

    17.08.2023 09:44
    Dobro rešenje. Možda treba razmisliti da ipak to bude zgrada Opštine, deca sa posebnim potrebama sada traže mnogo veću pažnju i zahtevnija su nego nekada. Njihovo detinjstvo i rana mladost su ključni za formiranje ličnosti i " samostalno" koračanje kroz život. Uvek deci pred očima moraju biti dva najuspešnija lika sa posebnim potrebama iz palanačke favele:
    1. Toma Đorđević zvani Tompus,
    2. Dragulje Zbiljić zvani Kredit.
    Nije loše od EJB napraviti neki muzej kao u Kumrovecu ili 25.maj.
    Pređite na turizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina