Meštani Bačke Palanke u nedelju ponovo na ulicama: Mesec dana od razarajuće oluje, a javašluk ostao

Novi protest meštana Bačke Palanke, koji traže ostavke vrha opštinske vlasti zbog loše reakcije nakon julskih oluja, zakazan je za nedelju, 20. avgusta.
Meštani Bačke Palanke u nedelju ponovo na ulicama: Mesec dana od razarajuće oluje, a javašluk ostao
Foto: 021.rs
Ovim se nastavljaju protestna okupljanja kojih je do sada bilo 10 i koji su do kraja prošle nedelje bili svakodnevni.
Organizatori su pozvali sugrađane da se okupe u 19 časova ispred zgrade Opštine, što je tačno mesec dana od oluje koja je napravila ogromnu štetu u ovom naselju. 
Za sada nema najave da će biti govornika, blokade, protestne šetnje ili nekog performansa kao što je bilo prethodnih puta.
 
Prilikom zadnjeg okupljanja u ponedeljak, građani su prosuli ovčiji stajnjak na ulazu u zgradu Opštine i potom blokirali jednu od obližnjih raskrsnica.
 
Podsetimo da Palančani, nakon pogibije trinaestogodišnjeg dečaka i njegovog dede od strujnog udara, nedeljama traže smenu članova opštinskog Štaba za vanredne situacije, te ostavku predsednika opštine Branislava Šušnice, ali i njegovog zamenika Mite Lačanskog, te direktora JP "Standard" Miroslava Sićevića.
 
Protesti su počeli početkom avgusta nakon reakcije predsednika opštine koji je na pitanje o uklanjanju kablova vikao na novinarku.
 
Građani su protestima izneli i niz optužbi za loše reagovanje lokalnih službi na saniranje posledica oluje, a ni do danas situacija nije potpuno rešena. Oni su pričali i o drugim nagomilanim problemima u Bačkoj Palanci, a za koje krive lokalnu vlast. Građani su medijima ispričali i da su mnogi od njih dobili pretnje i ucene zbog učešća na protestima.
 
Lokalni čelnici se nisu pojavljivali pred novinarima, dok su na pitanja medija o dešavanjima u Bačkoj Palanci odgovarali premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić, koji su opet rekli da će se ispitati odgovornost - ali bez nagoveštaja da će kadrovi SNS koji vode ovu opštinu dati ostavke ili biti smenjeni. 

Takođe, polovinom ove nedelje je stiglo saopštenje opštine u kojem se citirao Šušnica o tome šta se preduzima da se saniraju posledice oluje, što je bilo njegovo prvo oglašavanje od početka protesta.

  • Milan

    20.08.2023 08:55
    Organizatori
    Izvinite, a ko su organizatori, koji pozivaju?
  • pajo patak

    18.08.2023 13:01
    @Dušane silni
    prema rezultatima poslednjeg popisa opština Bačka Palanka je imala 53218 stanovnika, 28239 su verovatno stanovnici opštinskog središta; koliko njih je naseljeno u BP posle 1945. ?
  • Saša

    18.08.2023 11:35
    Blokade
    Čemu blokade i šetnje nedeljom?
    Izađite i blokirajte im ulaz u opštinu kad treba da dođu na posao, ne dajte bagri da uđe u zgradu.
    Nedeljom sede i piju pivo i smeju se kako šetate izvodite besne gliste i ispravljate krivu Drinu.
    Bez ozbiljnih blokada neće se uraditi ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina