Linglong potvrdio da im je radnik povređen: "Zbog mrtve tačke u vidokrugu"

Kineska fabrika guma Linglong potvrdila je da je jedan radnik povređen u ponedeljak, 11. septembra, prilikom obavljanja poslova u fabričkom krugu u Zrenjaninu.
Linglong potvrdio da im je radnik povređen: "Zbog mrtve tačke u vidokrugu"
Foto: 021.rs
N1 je prethodno objavio da je mašina za presovanje radniku otkinula uvo. Nakon toga je ekipi hitne pomoći navodno bilo zabranjeno da uđe u krug fabrike.
Kako navode u ovoj fabrici, a prenosi portal Zrenjaninski.com, prilikom obavljanja poslova na održavanju jedne od mašina, došlo je do incidenta u kojem je lakše povređen zaposleni operater "zbog mrtve tačke u vidokrugu radnika".
"Povređenom je odmah ukazana prva pomoć. U cilju uštede vremena, koje bi vozilo Hitne pomoći potrošilo tražeći pogon u fabričkom kompleksu, odvežen je službenim vozilom do izlaza fabrike. Tamo je čekalo vozilo Hitne pomoći koje je potom preuzelo povređenog i odvezlo ga u Urgentni centar u Zrenjaninu", navodi se u saopštenju.
 
U ovom trenutku, po prijavi Linglonga, vodi se istraga nadležnih državnih organa. Njima kineska gumara pruža punu podršku u utvrđivanju konkretnih uzroka predmetnog incidenta.
 
"Linglong još jednom ističe da joj je zdravlje i sigurnost njenih zaposlenih na prvom mestu. Povređenom zaposlenom licu će pružiti svaku vrstu podrške i pomoći radi uklanjanja posledica ovog nesrećnog slučaja. Nakon interne istrage, po potrebi, preduzećemo dodatne mere kako bi se u budućnosti predupredili ovakvi nemili događaji", navodi se u saopštenju Linglonga.
 
Sreća što je imao šlem na glavi
 
Jedan od radnika Linglonga, koji je želeo da ostane anoniman, javio se redakciji portala zrenjaninski.com i ispričao šta se tog dana dešavalo u fabričkom krugu.
 
"Nesreća se desila u 12.10 časova. Kineski radnik iz održavanja je svojim nestručnim radom i zbog nedovoljne prakse pokrenuo deo mašine i prouzrokovao povredu radnika srpske nacionalnosti. Sreća je što je taj radnik, inače moj kolega, imao šlem na glavi. Inače ne bi ostao samo bez uha. Hitna pomoć je obaveštena, ali dok je ona došla, kolega je već bio u kombiju Linglonga", ispričao je ovaj radnik.
  • Bivsi

    15.09.2023 13:34
    Linglong
    Cuj laksa nezgoda otkinuli uvo coveku zbog nestrucnosti laksa nezgoda. Pa sta je po vama teska nezgoda. Ko god je tamo radio zna koliko povreda ima na dnevnom nivou.
  • Gluposti

    14.09.2023 19:51
    Kakva mrtva tacka u vidokrugu, nedopustivo.
    Moderne masine, moderni sistemi, kamere, senzori itd. Pretpostavljam da dobar deo senzora takodje nije u funkciji, inspekcija ne radi svoj posao.
    Lock-out sistem zastite u slucaju remonta, preventivnog odrzavanja, nije ugradjen, verovatno da bi se ustedelo...

    Svake nedelje po jedna ozvanicena NEZGODA, ne nesreca. Sve je moglo biti spreceno, bas kao i dolazak ove kompanije u SRB.
  • strasno

    14.09.2023 18:40
    tigre
    sve im se moze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina