Mladić u Somboru aktivirao bombu ispred zgrade: Podignuta optužnica protiv njegovih saučesnika

Više javno tužilaštvo u Somboru podiglo je optužnicu protiv dva muškarca zbog proizvodnje i prodaje droge, kao i proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija.
Mladić u Somboru aktivirao bombu ispred zgrade: Podignuta optužnica protiv njegovih saučesnika
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, optuženi muškarci V.D. i N.Z. su kao saučesnici M.S. (26), koji je 12. aprila ispred zgrade u Somboru aktivirao eksplozivnu napravu, bili u bekstvu.
Za njima je bila raspisana policijska potraga, a uhapšeni su skoro dva meseca kasnije kada im je određen i pritvor.
Optužnica je podignuta u utorak, 19. septembra i još uvek nije stupila na pravnu snagu.
 
Muškarcu V.D. stavljaju se na teret krivična dela držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok je N.Z. optužen da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Podsetimo, policija je prvo uhapsila M.S, koji je pravosnažnom presudom Višeg suda u Somboru proglašen krivim za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od dve godine.
 
On je osuđen i za krivično delo izazivanje opšte opasnosti za koje mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest meseci.

Istom presudom, okrivljeni M.S. osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine i četiri meseca, u koju mu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru, odnosno od 25. maja do 22. juna.

  • Zovem se Stevo

    23.09.2023 18:23
    INAČE
    Tek je počelo, biče toga, malo, malo, ...........
  • Nepomenik

    22.09.2023 12:45
    Pa šta?
    Nikoga nije ubio, nije imao tonu eksploziva, a eksploziv takođe legalno ima svaka vojska koja drži do sebe!
  • sudija dred

    22.09.2023 10:56
    predlog izmene zakona
    Zatvorsku kaznu produziti za vreme od izricanja presude do pojavljivanja na sudu. Nedolazak na prvo rociste ( bez obzira na razlog ) povlaci maximalnu kaznu, bez mogucnosti skracenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina