Gašić: Jake policijske snage kod Horgoša i Subotice, kontrolisaćemo hotele, hostele i sobe na dan

U okolini Subotice, uz granicu Srbije s Mađarskom, u toku je policijska akcija u cilju suzbijanja krivičnih dela u vezi s ilegalnim migrantima.
U akciji učestvuju i SAJ, Žandarmerija i Antiteroristička grupa Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, saopšteno je danas.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije navodi da su akcije policije koje traju od 3 sata posle ponoći, "usmerene na suzbijanje iregularnih migracija i povećanja stepena bezbednosti u ovom delu zemlje, gde su međusobni sukobi migranata česti, a neretko i uz upotrebu vatrenog oružja".
U ovoj akciji policija je našla 54 turska pasoša, kao i dvojicu Albanaca sa KiM za koje se sumnja da su krijumčarili migrante, kao i da su ih snabdevali oružjem, navodi se u saopštenju.
 
"Sve raspoložive snage MUP-a su na teritoriji Subotice, Sombora, Kikinde i učinićemo sve da Subotica i ovi gradovi budu maksimalno bezbedni za život. Takođe, od noćas sa našim mađarskim kolegama imamo jedan džentlmenski dogovor, a to je da više preko noći ne vraćaju ispred kapija migrante koje su uhvatili na teritoriji Mađarske, već da pozovu Ministarstvo unutrašnjih poslova i mi izvršimo prihvat", rekao je ministar Bratislav Gašić.
 
Naveo je da operacijom rukovodi general Dejan Luković.
 
 
Kazao je i da su on kao "i svi pripadnici MUP-a juče jasno čuli poruku koju im je uputio predsednik Republike Aleksandar Vučić", koji je na televiziji Pink rekao da ako policija ne može da reši problem s migrantima, biće angažovana vojska.
 
"Mi odavde nećemo da se sklonimo dok i poslednji počinilac bilo kog krivičnog dela, izazivanje bilo kakvih incidenata, ne bude sklonjen sa teritorije Subotice, Kikinde, Sombora. Subotica je za njih od noćas zaboravljeni grad. A u svim hostelima, hotelima, sobama na dan, uradićemo preglede i svi oni koji su imali sigurno utočište u tim prostorima, biće nađeni od strane MUP-a", naglasio je ministar.
 
Poručio je taksistima da se ne ljute na policiju zbog oduzimanja automobila, jer su oni, kako je rekao, "na neki način saučesnici u krijumčarenju migranata".
U petak su u akciji pripadnika MUP-a uhapšena četvorica državljana Avganistana i dvojica državljana Turske posle obračuna dve grupe migranata vatrenim oružjem u Horgošu u noći četvrtak na petak kada su poginula tri iregularna migranta, a jedan je ranjen.
 
U napuštenom objektu u kojem se dogodila ta razmena vatre i gde su osumnjičeni zatečeni, policija je našla automatsku pušku sa više desetina komada municije, a pretragom terena našli su još jednu automatsku pušku i 79 iregularnih migranata koji su prevezeni u prihvatne centre.
  • Ua

    28.10.2023 21:17
    Kasno si se setio Batice! Ostavka!
  • acab

    28.10.2023 20:42
    @placac poreza
    apsolutno se slazem!!!srbija je dozvolila letove iz ....... zemalja, dodju kod nas kao "turisti" i nastavljaju dalje kao migranti..
  • Baš Čelik

    28.10.2023 20:34
    Ma, saće bude sve 5. Oružje, droga i migranti su poslovni poduhvati nekoga ko tačno zna šta radi i može mu se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina