Poznati umetnik tvrdi da mu je prekinuta izložba u Srbobranu: Nije po volji vlasti

Izložba "Re-vizija" akademskog slikara Dragana Šijačkog u Domu kulture Srbobran zatvorena je danas, kako umetnik kaže za 021.rs, prevremeno i protiv njegove volje.
Poznati umetnik tvrdi da mu je prekinuta izložba u Srbobranu: Nije po volji vlasti
Foto: 021.rs
Šijački navodi da je jutros došao ispred Doma kulture sa televizijskom ekipom, a da su na izložbu došla i deca iz škole.

Međutim, vrata su bila zaključana, iako su slike i dalje izložene.
Šijački za 021.rs kaže da je izložba koja je otvorena 24. oktobra trebalo da traje do 7. novembra, dok u Domu kulture za 021.rs nezvanično kažu da je dogovoreno trajanje bilo 10 dana koji su sada istekli. 
 
Kako tvrdi Šijački, njega su juče zvali iz Doma kulture i rekli su mu da je najbolje da skine izložbu što pre, što je on odbio.
Umetnik za 021.rs tvrdi i da su zaposleni ove ustanove zvali policiju jutros, tvrdeći da ih on uznemirava, a da su policajci bili korektni i otišli sa mesta događaja bez ikakvih incidenata i privođenja.
 
On navodi da je sa ustanovom bilo problema od samog početka, kada su 24. oktobra došli da postave slike.
 
"Niko iz Doma kulture se nije pojavio da nam pomogne, niko nam nije rekao dobar dan. Oni su dobili direktivu da nas totalno ignorišu, jer su videli komentare mojih prijatelja na najavu izložbe na Fejsbuku. Sat i po vremena pre otvaranja su me zvali i rekli da je neki deo zatvoren i da bi bolje bilo da odložimo. Ja nisam pristao, jer sam već pozvao ljude. Rekao sam da dolazim i da oni postupaju po svojoj savesti", priča Šijački. 
 
On dodaje i da je jedno od obrazloženja koje su mu dali da su oni "prečešljali" njegov Fejsbuk, kao i komentare i naloge njegovih prijatelja.
 
"Rekli su da se ja družim sa čudnim ljudima i da su oni očekivali tu neki miting, politički govor, ne znam šta", kaže Šijački. 
 
Izložba nazvana "Re-vizija" najavljena je i na lokalnom portalu Srbobran.net.
 
U najavi nije napisano do kada bi trebalo da traje. Izložba nije najavljena na zvaničnom sajtu Doma kulture.
Na ovoj izložbi Dragan Šijački se predstavio svojim izabranim radovima koji su nastali tokom proteklih 25 godina, tačnije od izložbe u Parizu 1998. godine do danas. 
 
Povodom zatvaranja izložbe oglasio se i Ekološki front Novi Sad. Oni su na svom Fejsbuk nalogu ovaj događaj nazvali "novim nivoom tiranije".
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Njegos

    21.11.2023 10:01
    Zivele Popadije
    Popadije su donele na ovaj svet: Nikolu Teslu, Nebojsu Glogovca, Lenku i Lazara Dundjerskog, Dimitrija Tucovica, Borislava Mihajlovica Mihiza, Bojana Pajtica, Vlastu Corica itd...
  • Стеван

    07.11.2023 08:18
    Ево зашто
    @Stradija
    Наш свештеник је добио захвалницу на дан општине зато што је његовим залагањем наш храм добио нови кров. Заслужио је, то зна свако ко бар мало прати његов рад. Иначе, он је у код нас у Србобрану већ 15 месеци, а не 2 месеца, као што ти велиш. Види се да са црквом везе немаш.
  • M

    06.11.2023 13:02
    demokratija
    A kod vas cveta demokratija od 1941 do 1990 godine jedan narod ne može to brzo da "zaboravi".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina