Kostreš: LSV - Vojvođani izlaze samostalno na pokrajinske izbore

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Bojan Kostreš najavio je samostalan izlazak ove stranke na predstojeće izbore za republički i pokrajinski parlament.
Kao glavni razlog tome istakao je da će na predstojećim izborima sve druge stranke biti usmerene na Beograd i republiku.
 
Smatra i da postoji ozbiljna pretnja da Vojvodina ponovo padne u drugi plan, a Vojvođani budu zanemarivani i u naredne četiri godine.

Kostreš je najavio i smernice novog programa kojim će se "boriti za bolji životni standard Vojvođana, jačanje poljoprivrede i očuvanje multikulturalnosti i vojvođanskog načina života". 

Kao okosnicu novog programa Vojvođana na predstojećim izborima istakao je borbu za fiskalnu decentralizaciju Vojvodine, koja će da bude temelj za dalji razvoj Vojvodine i obezbeđivanje uslova za najavljeni napredak.
 
"Vojvodina se danas nalazi na prekretnici. Centralna vlast u Beogradu već godinama vraća samo mrvice od onog što Vojvođani uplaćuju u budžet Srbije. Zato zaostajemo, poljoprivreda stagnira, plate su male, a naši mladi odlaze. To se mora promeniti", kaže Kostreš.
 
On je samostalni izlazak na izbore obrazložio potrebom da i Vojvodina bude tema na predstojećim izborima.

"Kvalitet života Vojvođana ne može se popraviti ako se glas Vojvodine ne čuje. Jedino samostalnim izlaskom možemo biti sigurni da će se čuti za Vojvodinu i da će interesi Vojvođana biti visoko na dnevnom redu", zaključuje predsednik LSV - Vojvođani.

  • Madjar iz Vranja

    11.11.2023 22:29
    Osvojicete najviše glasova u Leskovcu, kao SVM u Vranju onomad… sprdacina od izbora.
  • Sale NS

    11.11.2023 10:21
    Bagra!
    Vi ste se dovoljno "pokazali". Jedino vam je bilo bitno da uglavite sebe i svoje u vlast i JP. Posebno u NS gde sada i vaši potomci ulaze u priču. Šta ste doprineli za sve ove godine- NIŠTA!
  • Gorska

    11.11.2023 03:34
    Zabraniti
    Zabraniti politicarima da koriste i prljaju naziv Vojvodina, Vojvođani, svi znamo koliko su istorijski bitni nazivi!
    Čuvajmo uspomene na junačke šajkaške brigade i čuveno vojvodstvo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina