Grupa naprednjaka prekinula tribinu "ProGlasa" u Zrenjaninu, vodio ih zamenik gradonačelnika

Grupa naprednjaka, među kojima je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pokušala je da ometa tribinu inicijative "ProGlas" koja je sinoć održana u Zrenjaninu.
Do incidenta je došlo nakon što je učesnica tribine, glumica Svetlana Ceca Bojković, pomenula probleme fabrike "Linglong".

Nakon pominjanja "Linglonga" i problema koji se javljaju u ovoj fabrici, poput ljudskih i radničkih prava, diglo se nekoliko osoba iz publike i uzvikivali kako izrečeno na tribini "nije tačno".
Atmosfera je nakratko podignuta i došlo je do verbalnih sukoba, a među onima koji je privukao pažnju bio je i zamenik gradonačelnika ovog grada Saša Santovac.
 
Svetlana Bojković poručila je okupljenima da "ne nasedaju na provokacije" koje su namerne zbog "ProGlasa" i teme kojom se ova inicijativa bavi, a to je motivisanje promena u društvu i izlaznosti na predstojećim izborima.
Povodom ovog ometanja tribine oglasio se i Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina.

LSV je kritikovao upad na događaj i poručio da je "nažalost, još jednom poslata slika otetog Zrenjanina u kom se naprednjačka vlast trudi da oduzme prostor za dijalog, slobodu govora i mišljenja".
 
"Umesto da pristojan Zrenjanin bude domaćin dijalogu, zrenjaninski naprednjaci nisu spremni da dozvole da se čuje istina, jer je se očigledno boje. Zamenik gradonačelnika, umesto da radi na rešavanju životnih problema građana, bavi se unošenjem mrznje i razdora među građanima. Građani Zrenjanina poneli su se dostojanstveno i pokazali snagu i odlučnost u borbi protiv narastajućeg nasilja u našem društvu", poručuje LSV.
 
 
Santovac, kao ni Gradski odbor SNS Zrenjanin, još uvek se nisu oglasili.
Opozicionarka Marinika Tepić objavila je fotografiju Santovca, ali je navela da je uz njega bila i poslanica iz redova Srpske napredne stranke Stanislava Janošević.
 
"Došli da prete, pa oterani", prokomentarisala je ona.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Komentari 17

  • Gana

    15.11.2023 11:21
    Jadni smo
    Morala više nema
    Samo sila koja gradjanina
    Gazi
  • Добро памтим све...

    15.11.2023 07:52
    Курта - Мурта
    И ови и они су њихови, док се ми не саставимо сами са собом, оде нам и држава, па чак и црква.

    Сви који имају трунку медијске пажње, позитивне или негативне, сви су њихови и мењаће се по моделу америчког газде републиканци/демократе.

    ...и само бесомучна пљачка и тровање народа.
  • Micam

    14.11.2023 20:35
    Svi ovi naši naprednjaci su izašli iz Šešeljeve zadnjice Vreme je da se vrate nazad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina