Cena radova na subotičkom pozorištu i akva parku porasla za više od 600 miliona dinara

Radovi na izgradnji Narodnog pozorišta Subotica i akva-parka na Paliću koštaće oko pola milijarde dinara više nego što je prvobitno planirano, pokazuju podaci na Portalu javnih nabavki.
Cena radova na subotičkom pozorištu i akva parku porasla za više od 600 miliona dinara
Foto: 021.rs (arhiva)
Ako se uračuna i porez, samo pozorište koštaće 500 miliona više, a akva-park 101 milion dinara, piše Magločistač.
 
"Osma dva" faza adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade pozorišta, poslednjom izmenom ugovora, povećana je za 385,5 miliona dinara, dok je rok za izvođenje radova produžen sa 240 na 390 dana.
Kako je navedeno u izmeni ugovora, pojavila se potreba za ugovaranjem dodatnih radova, koji nisu bili predviđeni ugovorom,
 
Izvođenjem tih radova, kako je navedeno, formirala bi se posebna funkcionalna celina i stvorila mogućnost za dobijanje upotrebne dozvole.
Vrednost se povećava sa 991.648.080 dinara bez PDV-a, na 1.377.186.736 dinara bez PDV-a, odnosno za 385,5 miliona dinara.
 
Prethodno je tri puta rađena izmena ugovora po kojem je vrednost radova povećana za ukupno 29,1 milion dinara.
 
Kako su se menjali ugovori, tako su se menjali i rokovi za završetak gradnje, prvo u izjavama političara, koji su prvu predstavu najavljivali za Dan grada, 1. septembra, pa do kraja godine.
 
Poslednjom izmenom, rok za izvođenje radova je i zvanično produžen za 150 dana, odnosno za oko pet meseci, piše taj portal.
 
I to nije jedina izmena ugovora za velike infrastukturne projekte u gradu, pošto je nedavno izmenjen i ugovor o izgradnji akva-parka, koji je u međuvremenu pušten u rad.
 
Cena poslednje faze radova na ovom projektu porasla je za 83,7 miliona dinara, sa 368,3 na 452 miliona dinara.
 
Šturo objašnjenje ove izmene glasi "potreba za dodatnim radovima, uslugama ili dobrima koji su postali neophodni".
  • Nikola

    03.12.2023 10:07
    O izgradnji subotičkog pozorišta treba snimiti film! To je neka posebna vrsta satire. Najbolje mi je što se plakati za predstave uredno stavljaju na zgradu, kao da odavno radi.
    Fasciniran sam koliko ljude u našoj državi nije briga za kulturu i umetnost. Posle kao, jao otkud toliko prostakluka i divljaštva oko nas.
    I loša predstava je bolja od najboljeg zabavnog tv programa.
  • zgađen

    03.12.2023 07:12
    Krađe u beskraj
    Jasno. Moraju svi da napune džepove, a narodnih para ima dovoljno.
  • V

    03.12.2023 00:28
    V
    Bice jos skuplji jer mora sns mafija da se namiri! Ide hijerajskiri i svi dobijaju deo para i tako godinama! Posle se neki pitaju odakle u Srbiji toliko milionera i milijardera…ovo je skolski primer kradje i enormnog bogacenja koji je tek zagreban! Samo…ovog puta bukvalno svakom će biti sve oduzeto! Ako se to nedesi onda nismo zaista za bolje zaslužili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina