Ministarstvo: Most posle udara barže pušten u saobraćaj za vozila nosivosti do 3,5 tone

Most u Bačkoj Palanci, koji je juče zatvoren za saobraćaj, otvoren je u 13 časova za vozila nosivosti do 3,5 tona.
Ministarstvo: Most posle udara barže pušten u saobraćaj za vozila nosivosti do 3,5 tone
Foto: 021.rs
Ovo je izjavio pomoćnik ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miroslav Alempić.
 
Istakao je da je hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obavestilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije da je MUP Hrvatske, na osnovu preliminarne ocene Komisije za utvrđivanje stanja mosta, izdao rešenje za odobreno korišćenje mosta za vozila nosivosti do 3,5 tone, dok se u potpunosti na završi rad njihove Komisije.
Alempić je naveo da u nalazima kako srpske tako i hrvatske komisije nisu uočena nikakva oštećenja mostovske konstrukcije. Kako se most nalazi na teritoriji dve države potrebno je da komisije ministarstva obe države daju saglasnost za puštanje mosta u rad. 
 
"Srpska komisija je završila rad i što se nas tiče most je potpuno bezbedan za sva vozila. Da bi vozila veće nosivosti od 3.5 tone mogla da koriste most neophodno je da hrvatska strana u potpunosti ispita mostovsku konstrukciju i donese odluku o korišćenju mosta i za veća teretna vozila", dodao je Alempić.
Napomenuo je i da je, prilikom projektovanja ovakvih mostova na Dunavu, bila obavezna primena tehničkih rešenja koji omogućavaju udar barže od 1.000 tona u stub bez oštećenja mosta.
 
Prethodno, nadležni organi Republike Srbije izvršili su pregled stanja mosta i ustanovili da je neoštećen i bezbedan za saobraćaj.
 
Nemački brod "Antonia" udario je u noseći stub mosta na graničnom prelazu sa Hrvatskom, Bačka Palanka-Ilok.
  • Fića

    07.01.2024 08:26
    "Opet..."...?!
    Opet neko sa "giga, tera... faxom....?!
    A, možda, možda je samo. " Drug gospodin Član"...?!
    Da li je video onu vertikalnu pukotinu sa unutrašnje strane stuba nosača...?!
    Ako nije, neka pregleda video snimke viđane ovih dana u medijima ili još bolje, ako sme, na čamac, pa u direktu.
  • Branka Black Rouse

    06.01.2024 22:46
    @Dejan
    @Dejan
    Ako je tebi normalno da živiš u septickoj jami, ja te mogu samo podržati, cak ti mogu ponuditi besplatno jednu punu jamu na Telepu, ali većina pristojnih,normalnih ljudi želi da zivi čisto i pristojno, dostojno čoveka -a ne pacova.
  • Dejan

    06.01.2024 21:40
    servusi
    Ajmo jos jednom, NS svake sekunde gurne u Dunav oko 2 kubika razne kanalizacije, to je 2 tone/sekundi ! Pomonozite to sa 60,pa 60 i onda 24, dobicete dnevno koliko ,,zagadjenja, otrova ili kako pametnice vole da pisu,, se ulije u Dunav, to bude oko 2,88 ovakvih barzi,jel tako ? Imamo onda ,,Proticaj vode Dunava koji je sad oko 5000 tona u sekundi,za laike, 5 barzi u sekundi !!! Svi vi sto brinete o nekoj cistoci Dunava za pocetak pocistite prvo u svom brlogu,ne bacajte maramice u toalet, pikavce na ulicu i ostalo smece, histericnu brigu ostavite za sebe. Ne podrzavam ovo sto se desilo ali ne pisite nepotrebno pink teme

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina