Pritvor za lekara iz Sremske Mitrovice osumnjičenog za akušersko nasilje

Ginekologu M.M. iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, osumnjičenom za akušersko nasilje nad porodiljom 12. januara, određen je pritvor.
Pritvor za lekara iz Sremske Mitrovice osumnjičenog za akušersko nasilje
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Sremskoj Mitrovici je, kako je potvrđeno Tanjugu, priveden M.M. lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, zbog krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi jer postoje osnovi sumnje da je izvršio ovo krivično delo 12. januara u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.
Osumnjičeni je saslušan, nakon čega mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nastavlja istragu u ovom predmetu.
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su u petak M.M. (44), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog sumnje da je izvršio krivično delo - Teško delo protiv zdravlja ljudi.
 
Porodilja iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prethodno je na Fejsbuku objavila da je M. M. odgovoran za smrt njene bebe. 
 
Ona je u objavi, između ostalog, navela da joj je lekar tokom porođaja naneo fizičke povrede, da joj je pretio i vređao je na nacionalnoj osnovi.
 
Nakon ove objave koja je brzo postala viralna na internetu, neformalni feministički kolektiv "Ženska solidarnost" organizovala je protest u Beogradu ispred Ministarstva zdravlja.
Zahtev tog protesta bio je da se stane na put akušerskom nasilju. Narednog dana je održan protest i ispred Skupštine grada u Sremskoj Mitrovici.
 
Ovaj slučaj ponovo je pokrenuo temu akušerskog nasilja u Srbiji, koji se čini da je jedina konstanta poslednjih decenija. U javnosti se povela debata o ovoj temi, ali izjava od strane nadležnih nije bilo.
  • Aleksandar

    24.01.2024 11:40
    KATASTROFA
    Da ovaj slučaj u bolnici u Sremskoj Mitrovici nije dobio veliku medijsku pažnju, ja osnovano sumnjam da : - da bi sve bilo ZATAŠKANO, kao što je bilo u stotinama ili hiljadama drugih slučajeva, - jer lekari u najvećem broju štite kolege koje prave incidente gde pacijenti umiru, - a isto je i u većini državnih Institucija gde mnogi nadležni "državni službenici" direktno i sramno štite prijavljene državne službenike u skoro svim oblastima, a najgore je u sudovima-Pravosudju, -gde najveći broj Predsednika sudova (pa i u VSS) štite prijavljene korumpirane sudije koje su zloupotrebile položaj sudije,
    kao i njihovi "disciplinski organi" koji skoro sve Prijave i Pritužbe protiv sudija proglašavaju "neosnovanim", bez da su osporili dokaze protiv tih sudija, a to čine zbog medjusobne povezanosti medju sudijama i drugima u skoro celom
    Pravosudju, po osnovu pravničke pripadnosti, povezanosti i "solidarnosti", - gde ŠTITE JEDNI DRUGE, - KATASTROFA !
  • Pera

    23.01.2024 20:49
    Pobrkani pojmovi, ovo je akušersko ubistvo a ne nasilje.
  • Marija

    22.01.2024 14:38
    Ovaj doktor treba da bude najstrozije kaznjen! Sto se mene licno tice, moram da kazem da sam se tri puta poradjala u Betaniji, bez ijednog eura mita, sva tri puta lepa iskustva, sve proslo Ok. Sestre i dr su se ponasali najnormalnije, a svaki put su bili neki drugi. Dr kod koga sam vodila trudnocu, ne radi u Betaniji, tako da ni tu vezu nisam imala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina