Anketa Kreni-Promeni o pijaćoj vodi u Zrenjaninu: Čak 77 odsto građana ne veruje da će je imati

Čak 77 odsto meštana Zrenjanina ne veruje da će uskoro imati ispravnu vodu za piće, pokazuje anketa tima Kreni-Promeni.
Anketa Kreni-Promeni o pijaćoj vodi u Zrenjaninu: Čak 77 odsto građana ne veruje da će je imati
Foto: Pixabay
Oni su ovu akciju sproveli u okvitu akcije "Voda za Vojvodinu", na temu ispravnosti vode iz vodovoda i javnih česmi na teritoriji tog grada.
Kako su saopštili, na anketu je odgovorilo 270 građana Zrenjanina, koji se o ispravnosti vode najviše informišu preko prijatelja i poznanika (42 odsto), interneta i društvenih mreža (28 odsto) i podnošenjem informacija od javnog značaja (pet odsto), dok 25 odsto njih nije informisano o ispravnosti.
Na pitanje hoće li Zrenjanin uskoro imati vodu za piće, čak 77 odsto građana ne veruje da će se to desiti, njih 18 odsto je reklo da će se to možda desiti, a samo pet odsto građana se nada da će se ispravna voda za piće uskoro pojaviti na njihovim česmama.
 
Aktivisti tima Kreni – promeni ukazali su da najviše zabrinjava to što je na postavljeno pitanje da li postoje opasne materije na postojećim EKO-česmama, 69 odsto građana Zrenjanina odgovorilo pozitivno, 12 odsto pozitivno i 19 odsto možda.
 
Na pitanje da li materije koje se nalaze u vodi mogu izazvati neke bolesti, čak 77 odsto građana u to veruje, dok pet posto ne veruje.

Aktivisti Kreni-Promeni iz tog grada saopštili su i da je, prema poslednjim dostupnim informacijama, osim Zrenjanina bez zdravstveno bezbedne i higijenski ispravne vode za piće, još oko 680 hiljada žitelja Vojvodine.

  • Borko

    30.03.2024 07:52
    Borko
    Kada bi tih 77% glasalo protiv SNS imali bi vodu. Znaci odgovara im da je nemaju to je logican odgovor.
  • Milenković

    29.03.2024 20:34
    Šta će im voda
    kad imaju vazduh?


  • Zemlja čudesa

    29.03.2024 17:41
    Znači, ostalo je još 23% naivčina koji veruju u svašta, verovatno i u Deda Mraza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina