Specijalac Vojske Srbije povređen tokom vežbe, za drugim se traga u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

Podoficir Vojske Srbije teško je danas povređen tokom vežbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, dok se za drugim podoficirom nakon pada u vodu i dalje traga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Kako se precizira, do incidenta je došlo prilikom vežbe desanta iz helikoptera na vodenu površinu kanala, u rejonu vojnog kompleksa Orešac, oko 12.15h.

Vežbu su izvodili pripadnici 72. brigade za specijalne operacije.

Povređeni podoficir je nakon ukazane prve pomoći prevezen u Opštu bolnicu u Vršcu.
 
O rezultatima potrage za pripadnikom 72. brigade za specijalne operacije, kao i o stanju povređenog vojnika javnost će biti obaveštena, stoji u saopštenju.
  • Stevan

    16.04.2024 16:49
    Vojna tajna
    Ne znam stvarno zašto i u kom smeru ovo ide. To bi trebalo da bude vojna tajna. Svako ko je služio vojsku ti zna, a komentarišu CIVILI
  • Marko

    16.04.2024 09:58
    Marko
    Ako su profesionalni vojnici,sami su izabrali vojnu struku. Uz nju ide,smrt,ubistva,povrede,invalidnost,rizik,itd. Dobije se plotun,zastava,odlikovanje,novcana nadoknada porodici i slika u VC. Nevidim,cemu pridavanje nekog znacaja?!
  • John

    16.04.2024 00:26
    @Eon

    Nekada?
    Ovima je to pravilo...
    Čim su se "ustoličili" na Pasuljanskim livadama stradala su dva kadeta Vojne akademija. Pre tri i po godine, poginula su dva pilota kada se srušio MiG21" kod Malog Zvornika. Par godina ranije isto su dva pilota poginula kada se srušio "Galeb" kod Šapca.
    Na poligonu "Pešter" poginuo podoficir u oklopnom vozilu.
    I sve to na vežbama... (Helikopter je druga priča, to je bilo na zadatku...)
    A zaustavi 10 nasumično izabranih ljudi na ulici... od njih ako troje bude znalo da nabroji bilo koju od ovih nesreća... ali zato će i bar šest reći "Ali Šutanovac/Tadić/Ponoš je pretopio tenkove"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina