Saslušan lekar iz Sremske Mitrovice čija je pacijentkinja preminula: Određen mu kućni pritvor

Lekar iz Sremske Mitrovice, koji je pacijentkinju nakon pregleda poslao kući, a nedugo zatim ona je preminula, saslušan je u Višem tužilaštvu.
Saslušan lekar iz Sremske Mitrovice čija je pacijentkinja preminula: Određen mu kućni pritvor
Foto: Pixabay
Kako pišu Novosti, njemu je zbog sumnje da je počinio teško delo protiv zdravlja ljudi određen kućni pritvor uz elektronski nadzor.
 
Lekar je uhapšen u utorak, nakon što je preminula pacijentkinja Nataša Žabić (44) iz Sremske Mitrovice.
Kako nezvanično saznaje beogradski list, doktor je nekoliko sati davao svoju odbranu, a između ostalog pričao je o trenutku kada je nesrećna žena ušla u ambulantu pa sve do izlaska iz nje.
 
Nataša Žabić (44) preminula je samo nekoliko sati nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.
Nataša Žabić preminula je samo nekoliko sati nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.
 
Prema pisanju medija, ona je krajem marta operisala slepo crevo i ubrzo je otpuštena na kućno lečenje. 
 
Početkom aprila sporadično je imala povišenu temperaturu, a ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge. 
 
Dežurni lekar je pregledao i vratio kući. Preminula je narednog dana. 
  • Srdjan

    03.05.2024 14:35
    Tragedija
    Kada ce neko da istrazi smrt deteta iz 2021. godine u Decijoj bolnici u Novom Sadu, i pored vise prijava nadleznom ministarstvu i inspekcijama, ombudsmanu i tuzilastvu, niko prstom nije mrdnuo, stite se nesavesni lekari nedostojni svog poziva. Veci je zlocin od samog dela to sto oni koji znaju o dogadjajima i to vesto prikrivaju, i ako imaju saznanja o ovakvim tragedijama koje su izazvani nemarom i pogresnim lecenjem. Bog ce vam suditi!
  • Tom

    03.05.2024 10:17
    *
    Ukoliko se pacijent sa sumnjom na duboku vensku trombozu javi na prijemno odelenje/urgentni centar bolnice, dobice terapiju (najcesce injekcije Fraxiparina 2x na dan), savet za elevaciju noge, alkoholne obloge,mirovanje i da dodje na kontrolu za 3 dana sa novim nalazom DUS (dopler ultra-zvuk krvnih sudova donjih ekstremiteta , koji uzgred ,pacijent mora da uradi negde privatno, jer drzavno nema termina , pogotovo ne u tako kratkom roku). Po protokolu , pacijenti se ne zadrzavaju u bolnici. Plucna tromboembolija je moguca komplikacija, ukoliko je masivna, smrtni ishod je najverovatniji (kao sto se ovoj mladoj zeni desilo). Cak i kada se plucna tromboembolija desi u bolnickim uslovima, cest je smrtni ishod.
    Ne branim ovog lekara , pokusavam da objasnim da su protokoli losi. Kada unutrasnja/spoljasnja kontrola donese zakljucak da je sve uradjeno po protokolu , cisto da narodu bude jasno sta to znaci , i zasto ce i ovaj lekar biti oslobodjen svake odgovornosti. Prosto nema dovoljno osoblja , a ni kapaciteta da se svaka duboka venska tromboza zadrzi na odelenju. Potrebno je menjati organizaciju zdravstvenih ustanova,menjati protokole,zaposliti vise osoblja , omoguciti mladim lekarima da uce od starijih i iskusnih kolega (problem je i sto starije,iskusne kolege ne zele da dele svoje znanje, sujetni su, nadmeni, bahati...). Zakljucak-ne daj Boze da se razbolimo!
  • Lucifer

    03.05.2024 09:33
    Čuvena mitrovačka bolnica, ne daj bože nikome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina