Rekonstrukcija železničkog mosta u Senti gotova sredinom maja: Koštala 22 miliona

Rekonstrukcija železničkog mosta kod Sente trebalo bi da budu završeni sredinom maja, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.
On je rekao da radovi teku brže nego što je planirano i najavio da će biti završeni čak mesec dana pre ugovorenog termina.
 
Reč je o železničkom mostu koji se nalazi kod Sente, preko reke Tise, na deonici pruge Senta - Čoka čiju je rekonstrukciju Infrastruktura železnice Srbije započela sredinom aprila ove godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
"Rok za završetak posla je 60 dana, ali imajući u vidu do sada urađeno, sasvim je izvesno da će most dug 265 metara biti rekonstruisan već sredinom maja, odnosno mesec dana pre ugovorenog termina", rekao je Vesić.
 
Naveo je da je radovima obuhvaćena rekonstrukcija gornjeg stroja mosta, i to zamena 535 mostovskih pragova, zamena kolosečnog pribora i kompletna zamena šina.
Radovi se, kaže Vesić, izvode od 8.25 do 19 časova uveče, a most je u funkciji saobraćaja noću, od 19 časova do 8.25h ujutru, dodaje se u saopštenju.
 
Vesić je podsetio da je ovaj most železničko-drumski i dodao da se drumski saobraćaj tokom radova nesmetano odvija.
 
Dodao je da je most preko Tise kod Sente izgrađen posle Drugog svetskog rata, a da su zamena pragova, kao i uređenje metalne konstrukcije mosta poslednji put rađeni pre punih četrdeset godina.
Vrednost posla je 22 miliona dinara, a radove izvodi novosadsko Privredno društvo za građenje, remont i održavanje pruga (ZGOP), dodaje se u saopštenju.
  • haha

    07.05.2024 20:03
    greske
    most kombinovani ne zeljeznicki
    losa procena rada.dnevno radi 6-8 radnika

    most se koristi ceo dan

    cak i voz ide
    ne vrsi se rekonstrukcija mosta samo PRUGE
  • Senta

    07.05.2024 19:45
    A šta je sa stubovima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina