Subotica: Otvoren 8. Međunarodni sajam privrede

Međunarodni i regionalni sajam privrede koji se održava u Subotici ove godine se bavi malim biznisom i starim zanatima.
Međunarodni i regionalni sajam privrede koji se održava u Subotici ove godine se bavi malim biznisom i starim zanatima.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković svečano je otvorila sajam koji traje do 7. juna, i poručila da se kroz saradnju mogu sanirati mnogi ekonomski problemi, posebno skorašnji uzrokovani poplavama.

- Nakon katastrofalnih poplava, ova manifestacija još više dobija na značaju, jer se kroz povezivanje preduzetnika na ovakvim sajmovima na najbolji način prevazilazi kriza, ne samo ona nastala poplavama, već i ekonomska kriza koja je u poslednjih šest godina pogodila i mnogo razvijenije zemlje od Srbije - rekla je ministarka.

Novina ovogodišnjeg sajma jesu učešća Švedske i Rumunije, a prisutno je i 14 štandova bratskih gradova Subotice. "Mali biznis i stari zanati - veliki izazov na pragu Evropske unije" zvanični je slogan Međunarodnog Sajma privrede, na kojem će se predstaviti više od 200 izlagača iz sedam zemalja.

U okviru sajma organizuje se i poslovni forum "Crna Gora - Vojvodina" kao i forumi posvećeni međunarodnoj saradnji i odnosima sa Evropskom unijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina