Zrenjanin: Novoj Srbiji najviše novca?

Prema izveštaju o izvršenju odluke gradskog budžeta za prvih pola godine, koji je juče usvojilo Gradsko veće Zrenjanina, 10 lokalnih političkih stranaka ukupno su inkasirale 1.412.767 dinara.
Prema izveštaju o izvršenju odluke gradskog budžeta za prvih pola godine, koji je juče usvojilo Gradsko veće Zrenjanina, 10 lokalnih političkih stranaka ukupno su inkasirale 1.412.767 dinara.

To je znatno više u odnosu na 2013. godinu, kada su za 12 meseci dobile 838.960 dinara. Trebalo bi da su najviše novca dobile stranke sa najviše odbornika u Skupštini grada, ali nije tako. Iako ima samo jednog odbornika, Nova Srbija je u ovoj godini dobila 418.273 dinara, što je skoro duplo više u odnosu na proteklu godinu i ubedljivo najveći iznos za ovu godinu. To je, čak, iznos duplo veći od onog koji je dobila Srpska napredna stranka.

Iako je najbrojnija u Skupštini grada, ona je i prošle godine dobila malo - 68.437 dinara, u odnosu na Novu Srbiju. Šef Nove Srbije u Zrenjaninu Darko Karan je odmah osporio sumu navedenu u izveštaj i demantovao da je toliki novac uplaćen iz gradske kase na račun ove stranke. Priznanje o grešci stiglo je, navodno, i iz Odeljenja za finansije Gradske uprave, ali nisu objasnili kako je do nje došlo. Najavili su da će biti ispravljena do prve jesenje sednice Skupštine Zrenjanina, kada će se objaviti tačan podatak o iznosima koje su dobile sve partije u gradu.

Inače, prema izveštaju, Demokratska stranka dobila je 247.848 dinara, DSS je dobio 278.257 dinara, PUPS 138.076 dinara a SPS 19.903 dinara. Najmanje novca dobio je Savez vojvođanskih Mađara, svega 9.443 dinara.

  • mile V*

    30.07.2014 09:22
    partije
    Sve,one,zajedno ne vrede ni žute banke.
  • panonius

    30.07.2014 08:49
    Leba im , gde su pokupili te kriterijume ???
    koštunjavi je i dalje prisutan mada se neobavešteno povlači !? Teraj sve to na đubrište istorijsko , akrepi neuništivi !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.