Subotica: Otvoren novi paviljon Okružnog zatvora

Novi paviljon u sklopu Okružnog zatvora u Subotici od danas je zvanično otvoren, a u njegovu izgradnju uloženo je više od 16 miliona dinara.
Novi paviljon u sklopu Okružnog zatvora u Subotici od danas je zvanično otvoren, a u njegovu izgradnju uloženo je više od 16 miliona dinara.

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da je cilj Ministarstva da se stvori zatvorski sistem koji će moći da izdržava samog sebe. On je ukazao na odlične rezultate subotičke zatvorske ekonomije, koja obrađuje 98 hektara zemlje dobijene u zakup od lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Zatvorski sistem Srbije ranije je proizvodio trećinu svojih potreba za hranom, dok je ostalo dobijao iz budžeta, a sada su u tom sistemu znatno smanjeni troškovi, a proizvodnja povećana. Selaković je rekao da se nada da će taj sistem uskoro dostići onaj visok nivo kakav je bio pre više od dve decenije, te da je potrebno da se obezbede bolji uslovi za život i rad u zatvorima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina