Vršac: Poplavljena Opšta bolnica

Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo Danijela Stanković-Baričak i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković obišli su Opštu bolnicu u Vršcu, koja je tokom prethodne dve noći, usled obilne kiše koja je uništavala i domove, pretrpela velika oštećenja.
Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo Danijela Stanković-Baričak i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković obišli su Opštu bolnicu u Vršcu, koja je tokom prethodne dve noći, usled obilne kiše koja je uništavala i domove, pretrpela velika oštećenja.

Ovom prilikom Stanković-Baričak rekla je da su zaposleni ove ustanove na vreme i motivisano reagovali, evakuisali pacijente, premestili bolnički inventar i na taj način pokazali da im je zdravstvena zaštita pacijenata na prvom mestu. Nakon obilaska oštećenih odeljenja, v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković rekao je da će Pokrajinska vlada, Sekretarijat za zdravstvo i Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, nakon konačne procene štete, izdvojiti sredstva za vraćanje ove ustanove u funkcionalno stanje.

Štetu su pretrpeli skoro svi delovi bolnice: infektivno odeljenje, mikrobiološka laboratorija, odeljenja onkologije i ortopedije, upravna zgrada i zgrada za administraciju, gde zbog loše krovne konstrukcije objekti prokišnjavaju. Šteta je vidna i na odeljenju nefrologije sa hemodijalizom, pa je ugrožen rad sa pacijentima na hemodijalizi, kao i boravak ležećih pacijenata na odeljenju nefrologije. Pacijenti koji su u stanju da idu na kućno lečenje otpuštaju se kući, dok se ostali pacijenti prebacuju na odeljenje kardiologije i na ostala odeljenja koja nisu ugrožena. Vidna oštećenja pretrpela je i bolnička apoteka i deo za reversnu osmozu, ne samo zbog prokišnjavanja, već i zbog vraćanja vode kroz kanalizacioni šaht. Vešeraj je takođe ugrožen sa nivoom vode od 10 centimetara, te je zbog toga ugroženo pranje operativnog i ostalog veša.

Kotlarnica u suterenu zgrade je potpuno poplavljena. Dodatni problem je što se iz gradske kanalizacije određeni nivo preliva u kotlarnicu, a odatle ka bolničkoj kuhinji koja priprema hranu za stacionirane pacijente. U bolnici su u ovom trenutku obustavljeni redovni operativni programi i naloženo je da se rade samo hitne operacije i intervencije. Veliki posao su obavili Štab za vanredne situacije i Vatrogasna jedinica Vršac, koji su dodelili dve pumpe za evakuaciju vode iz bolnice.

  • 06.08.2014 16:17
    podmuklost vecine
    Eto su dvolicnosti po interesu orijentisane...
    Ali nesto mi je cudno da bolnica ima ortopediju, onkologiju itd. u takvoj zgradi koja moze da se srusi i prokisnjava...nekako nije cisto bas...
  • Coja

    02.08.2014 09:22
    a drzava Srbija?
    Zasto se sada spominje samo AP Vojvodina?Kako kome odgovara.Kada Vojvodina treba da pomaze , onda pomaze celu Srbiju.Kada se desi neka nepogoda u nekom Vojvodjanskom mestu onda nema drzave Srbije koja je duzna po ustavu da izdvoji sredstva za (Severnu Srbiju ?)kako odgovara vlastima u BG.Malo je Vojvodina , pa je onda nema , pa je ima kada dodje do sranja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.