Subotica: Maria i Ivan najčešća imena

Maria je najčešće žensko, Ivan najčešće muško, a Kovač najčešće prezime stanovnika Subotice, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Maria je najčešće žensko, Ivan najčešće muško, a Kovač najčešće prezime stanovnika Subotice, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Podaci dobijeni Popisom iz 2011. godine pokazuju da su, osim Marie, najčešća ženska imena u Subotici Ana, Jelena, Eržebet, Ilona, Milica, Irena, Mirjana, Eva i Kata. Kod muških imena, nakon Ivana, po učestalosti među stanovništvom obuhvaćenim popisom iz 2011. godine slede Jožef, Nikola, Ištvan, Robert, Aleksandar, Josip, Zoltan, Dragan i Marko.

Što se tiče prezimena, najčešća u Subotici su Kovač, Horvat, Sabo, Nađ, Vuković, Tot Kujundžić, Dulić, Varga i Stantić. Gledano po godini rođenja, najčešće žensko ime među Subotičanka rođenim u periodu od nekoliko decenija do 1970. godine jeste Maria. Najpopularnije ime u periodu između 1971. i 1980. godine bilo je Monika, dok je u sledećoj deceniji u Subotici najviše rođeno Ivana.

Od 1991. do 2000. godine Subotičani su svojoj ženskoj deci darivali ime Jelena, dok je od 2001. godine do danas najpopularnije žensko ime Milica. Gledano po prethodnim decenijama, do 1950. godine najpopularnije ime bilo je Ištvan, a deceniju kasnije Ivan. Od 1961. do 1970. godine najpopularnije za davanje deci bilo je ime Zoran, dok je od 1971. do 1990. u Subotici najviše rođeno Roberta.

Od 1991. godine do 2000. najpopularnije ime za novorođene dečake bilo je Nikola, a od 2001. do 2011. godine dečaci su u najvećem broju slučajeva dobijali ime David. U Matičnoj službi ističu da su neka imena koja su ranije bila popularna sada retka, a popularnost dobijaju poznata istorijska imena. Najčešća prikazana imena i prezimena u Srbiji predstavljaju posebnu publikaciju o okviru Popisa stanovništva 2011. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina