30.000 potpisa za Vojvodinu Republiku

Vojvođanska partija je saopštila da je peticiju kojom ta stranka traži promenu Ustava Srbije, kako bi Vojvodina imala status republike u federalizovanoj državi Srbiji, dosad potpisalo više od 30 hiljada građana.

Vojvođanska partija je saopštila da je peticiju kojom ta stranka traži promenu Ustava Srbije, kako bi Vojvodina imala status republike u federalizovanoj državi Srbiji, dosad potpisalo više od 30 hiljada građana.

Ta stranka je ocenila da Vojvodina mora biti republika koja će imati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, koja će raspolagati sopstvenom imovinom, finansijama i resursima, kao i Ustav koji će biti u skladu sa saveznim Ustavom buduće zajedničke državne zajednice.

"Ravnopravan odnos Vojvodine i Srbije u nekoj budućoj zajedničkoj državnoj zajednici je jedino suštinski pravedno rešenje za građanke i građane Vojvodine koji punih 26 godina preživljavaju teške posledice svakodnevnog siromašenja i omalovažavanja, koji su započeti Jogurt revolucijom, a nastavljeni aktuelnim Ustavom Srbije", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je autonomija Vojvodine, kakvu nude gotovo sve političke stranke, "klasična iluzija za građanke i građane Vojvodine".

U toj partiji su naveli i da će se prikupljanje potpisa podrške nastaviti na teritoriji cele Vojvodine.

  • Željko

    24.09.2014 07:05
    Stasalo, zrelo da se osamostali...
    Neđo, što nisi poneo Kistanje sa sobom? U stvari poneo si ga u srcu. Tako možeš i Frušku Goru! A što se tiče odricanja od Srbije, što bi se odricao. Niko ne treba da se odriče. Poenta je u tome što ja želim da se brinem i uređujem meni bitne stvari koje neko iz srbije ne radi dobro u moje ime. To je sve. Da oni to rade dobro, baš bi me bilo briga da se maltretiram i tražim autonomiju/republiku/samostalnost. Radio bi svoj posao, gajio decu i uživao. Pošto više ne može da se trpi, moraće da se menja. Sve se menja, oduvek, istorija sveta, granice, znači situacija je normalna. Ne treba da se ljutimo, mrzimo, samo razum i gotova stvar.
  • Neđi

    23.09.2014 23:42
    iz Kistanja
    Mož iz NAŠE VOJVODINE da poneseš samo svoju pinklu, s kojom si došo. I traktor.
  • Неђо из Кистања

    23.09.2014 18:04
    Фрушка гора није у Војводини
    Море другари, ако икада скупите довољно потписа за Независну државу Војводину, само да знате да ћемо ми који не пристајемо одрећи се Србије ни по живот са собом понијети Свету Фрушку Гору и све средњовјековне српске манастире на њој. Па уживајте у потпуној равници и депресији, бандо лоповска и сепаратистичка.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".