Stari Slankamen: Obnovljen hidroblok u Specijalnoj bolnici

Hidroterapeutski blok u Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i postraumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić" u Starom Slankamenu nedavno je rekonstruisan i adaptiran.
Hidroterapeutski blok u Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i postraumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić" u Starom Slankamenu nedavno je rekonstruisan i adaptiran.

Rekonstrukcija hidrobloka je koštala ukupno 41 milion dinara, od kojih je Pokrajina obezbedila 35 miliona, dok je šest miliona banja obezbedila iz sopstvenih sredstva.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić rekao je da će obnova i opremanje savremenom opremom banje u Starom Slankamenu pružiti mnogo kvalitetnije usluge i tretman teškim pacijentima, ali i mogućnost da korisnici koji nisu bolesni koriste komercijalne usluge u okviru velnes programa.

Resorna pokrajinska sekretarka Vesna Kopitović kazala je da Pokrajinski sekretarijat moderno opremljene banje, poput ove u Starom Slankamenu, vidi kao mesto gde mogu da se leče najteži pacijenti, posle teških povreda, neuroloških i neurohirurških operacija i neuroloških bolesti.

Direktor Specijalne bolnice za neurološka oboljenja i postraumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić" Svetozar Đurišić kazao je da stari hidroblok nije rekonstruisan više od 30 godina.

"Uz podršku Pokrajine, uspeli smo da realizujemo kapitalnu investiciju, koja će nam u narednom decenijama, sigurno omogućiti i komercijalne prihode", naveo je Đurišić i dodao da su u planu izgradnja otvorenog bazena, panoramskog lifta i rekonstrukcija restorana, čime će se zaokružiti turistička ponuda, koja će sigurno uvećati sopstvene prihode banje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".