Srem: Neophodna bolja raspodela nadležnosti

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički posetila je Sremski upravni okrug.
Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički posetila je Sremski upravni okrug.

U dvočasovnom razgovoru sa predstavnicima svih sedam sremskih lokalnih samouprava izneti su problemi u funkcionisanju uprava, kao i moguća rešenja.

- Moramo da nastavimo da radimo na boljoj preraspodeli nadležnosti između republičkog nivoa i lokalnog nivoa, kako bi svaki nivo kako bi svaki nivo vlasti mogao da ostvari svoj maksimum tamo gde najbolje zna i ume i vidi potrebe građana - rekla je ministarka Udovički.

Nakon sastanka, ministarka je sa predstavnicima pet sremskih opština potpisala sporazum za regionalni projekat "Zaštita reke Save izgradnjom komunalne infrastrukture prikupljanja, transporta i prečišćavanja otpadnih voda u regionu Srem". Predsednici Opština Irig, Šid, Ruma, Pećinci i grada Sremska Mitrovica su ocenili da je ovaj projekat za njih veoma koristan, jer između ostalog obezbeđuje pristup fondovima Evropske unije koje oni samostalno kao male opštine ne bi mogle da koriste. Iako nisu potpisnici projekta, ovom skupu su prisustvovali i predstavnici Opština Inđija i Stara Pazova.

Domaćin posete ministarke Kori Udovički bio je načelnik Sremskog upravnog okruga kao najviši predstavnik vlasti u regionu. - Iznad svega su bitne aktivnosti koje Ministarstvo pokazuje da bi se u narednom periodu unapredile aktivnosti lokalnih samouprava - rekao je načelnik Sremskog upravnog okruga Ilija Milinović. Posetu Sremskom okrugu i Sremskoj Mitrovici ministarka je završila obilaskom Carske palate kao najpoznatijeg kulturno-istorijskog simbola Sremske Mitrovice.

  • 19.10.2014 11:28
    Bezobrazno izbegavanje problema Vojvodine. Cuj Srem?
  • Toma

    18.10.2014 21:21
    Srem??
    Perfidan način zaobilaska Pokrajine, od strane beogradskih dahija.

    A svi znamo kako su dahije završile na kraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".