VIDEO: Eukaliptus duginih boja - jedna od najlepših prirodnih pojava

Eukalyptus deglupta jedino je drvo eukaliptusa koje potiče sa severne Zemljine hemisfere.

Dugin eukaliptus poreklom je sa sa Filipina, a danas se može naći i na Havajima, u Kaliforniji, Teksasu i Floridi, piše "Biznis insajder".

U svojim rodnim prašumama može da naraste do 75 metara visine, i upravo ga tamo krase najživopisnije boje. Van tropskih oblasti, ovo drveće je upola niže, a njegove boje znatno zagasitije.

Kada prvi put odbaci koru, ispod nje otkriva jarko zelenu boju. Kako stare, ove ‘trake’ poprimaju plavu, narandžastu, purpurnu i bordo boju, dajući eukaliptusu njegov specifičan izgled. Iz tog razloga nije ni čudo što ga mnogi smatraju jednim od najlepših stabala na svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti