VIDEO: Dečak pronašao avion iz Drugog svetskog rata

Jedan dečak u Danskoj otkrio je ostatke nemačkog aviona iz Drugog svetskog rata, pošto je s detektorom metala otišao u močvaru da proveri dedinu priču o padu aviona, rekao je lokalni arheolog Torben Sarauv.
Deda četrnaestogodišnjeg Danijela Roma Kristijansena mu je pričao da je 1944. godine u močvaru blizu njihove kuće na severu Danske pao avion nacističke Nemačke, pa je dečak odlučio da to proveri, kaže Sarauv.
 
U avionu, na dubini od pet do šest metara, nađene su i ljudske kosti, uniforma Luftvafea, lični predmeti posade, uključujući i tri kondoma i cigaret-papir.
 
Lokalni muzej ispituje ostatke aviona, a policija je preuzela kosti, rekao je Sarauv. 
 
Nemačka organizacija koja brine o grobovima i čuva podatke o poginulima u Drugom svetskom ratu pomoći će u identifikaciji ostataka. 
 
Nemačka je okupirala Dansku 1940, a ta skandinavska zemlja oslobođena je 1945. godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti