Ne nosite kinder jaja u SAD

Kinder jaje, jedan od omiljenih slatkiša mnogih mališana, smatra se švercovanom robom u Sjedinjenim Američkim Državama gde je ova dečja poslastica zabranjena još 1972.

Kinder jaje, jedan od omiljenih slatkiša mnogih mališana, smatra se švercovanom robom u Sjedinjenim Američkim Državama gde je ova dečja poslastica zabranjena još 1972. Tako kada neko pokuša da pređe granicu sa jednom od ovih čokoladica, to može da preraste u ozbiljan slučaj.

Prošlog meseca, Kanađanka Lind Bird pošla je u Ameriku kolima. Tokom nasumične kontrole na granici, američki carinici su temeljno pretresli njen automobil u kome su pronašli jedno kinder jaje.

Tada su počele muke ove mlade žene kojoj je, kako prenosi televizija Si-Bi-Es, čokoladno jaje zaplenjeno kao predmet šverca. Kinder jaje je proizvod koji je u SAD zabranjen još 1972. Vlasti su u to vreme strahovale da bi deca mogla da se uguše sićušnim igračkama u njemu.

"Napravili su čitavu aferu, navodeći da bih morala da platim kaznu od 300 dolara da su me sa jajetom uhvatili s druge (američke) strane granice", kazala je Bird. Njeni problemi sa kinder jajetom nisu tu završeni.

Nekoliko dana kasnije dobila je dopis na sedam stranica od američke carine koja je tražila njenu dozvolu da se jaje od čokolade uništi. "Pomislila sam da je po sredi šala, ali oni su bili sasvim ozbiljni", objasnila je ona.

Tokom prošle godine, američki carinici su zaplenili više od 25.000 kinder jaja. Najveći broj zaplena usledio je tokom božićnih i uskršnjih praznika.

  • 13.01.2011 22:37
    Smešno! ne mogu da verujem da su se setili toga,podaviće se deca igračkicama...ili zrnom graška, parčetom, hleba, vodom...nelogičnost!
  • axaxaxxa

    13.01.2011 11:36
    chuvaju se ameri
    da im se polu-idioti ne podave igrachkama...
  • Nizina

    12.01.2011 15:57
    American custom office
    Freaks!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.