Penzioner uhvaćen u prevarama osiguravajućih kuća

Penzioner iz Čeških Budejovica pronašao je unosnu "tezgu" - pred odlazak u inostranstvo osigurao bi se kod nekoliko kompanija i svima po povratku prijavio da je pao i lakše se povredio na ulici.
Penzioner iz Čeških Budejovica pronašao je unosnu "tezgu" - pred odlazak u inostranstvo osigurao bi se kod nekoliko kompanija i svima po povratku prijavio da je pao i lakše se povredio na ulici.

Najčešće je padao u Bratislavi, Varšavi, Berlinu, Budimpešti i Beču, a povredjivao bi uglavnom rebra i zglobove. Lekarske potvrde izdavao je sam, na domaćem štampaču i aparatu za kopiranje. "Pred svaki put u inostranstvo taj čovek se osiguravao kod najmanje pet kompanija, a po povratku sa puta kod svih bi prijavljivao pad na ulici", kazao je portparol kompanije "Alijanc" Vaclav Balek.

Penzioner je tako osiguravajuće kompanije u Češkoj varao uspešno najmanje godinu i po dana, a na odštetama je zaradio nekoliko hiljada evra. Verovatno bi putovao i padao i dalje, da detektiv "Alijanca" nije rutinski išao da proveri slučaj i našao penzionera koji po lekarskom izveštaju ne bi bio u stanju da bilo šta fizički radi, kako veselo seče travu i drva ispred svoje kuće.

Samo "Alijanc" je prošle godine u Češkoj otkrio prevare svojih osiguranika u vrednosti od 3,4 miliona evra, najčešće posle poplava ili prilikom požara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti