FOTO: Naučnici napravili skicu kako bi mogao da izgleda Bog

Ako je verovati naučnicima iz Severne Karoline, Bog ima poprilično mladoliko lice sa ženskim obeležjima.
Poslednja studija naučnika sa Univerziteta Severna Karolina otkrila je da je hrišćanska percepcija Boga daleko od starog i bradatog čoveka kojeg zamišlja većina.
 
Naučnici su napravili skicu lica uz pomoć 511 američkih hrišćana koji su između brojnih fotografija birali lica koja su ih najviše asocirala na Boga, a rezultat je zaista iznenađujuć.
 
Većina ljudi zamišlja Boga kao mladog muškarca s nežnim i ženstvenim crtama lica, a naučnici kažu i kako su primetili razliku između percepcije Boga u zaviasnosti od političkog opredeljenja kandidata.
 
"Liberali vide Boga mlađeg, nežnijeg i lepšeg nego konzervativci", kaže vođa studije Džošua Konrad Džekson, a s njim se slažu i kolege zaslužne za nastanak skice, Nil Hester i Kurt Grej.
 
Tvrde kako je razlog takvog viđenja to što liberali žele da žive u tolerantnijem društvu koje bi "bolje vodio mlađi i nežniji Bog".
  • Brka

    14.06.2018 22:03
    Znamo ko je
    Elon Mask, licno e
  • Ž

    14.06.2018 14:16
    KAĆANKA
    Da ovako samo "misliš" da si kaćanka
  • @

    14.06.2018 12:31
    Jel to ono kad kao deca zabrljate nešto, a otac ustaje i besno i viče iz svoje sobe "e sad ces videti svoga Boga...". Ako je to, videli smo, ne izgleda lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.