VIDEO: Japanski navijači očistili stadion nakon utakmice

Japanski navijači impresionirali su ruske domaćine tako što su očistili stadion posle prve utakmice njihove ekipe na Svetskom prvenstvu.
Posle uzavrelih utakmica Svetskog prvenstva, na tribinama ostaju hrana, čaše i omotači. 
 
Japanski navijači su itekako imali razloga da se opuste u utorak uveče. Njihovi igrači pobedili su u prvom meču Kolumbiju 2-1 i tako obezbedili prvu pobedu protiv južnoameričkog tima. Ali umesto da divljaju, kada su ispratili Kolumbijce sa terena, oni su počeli da čiste tribine. Sedišta, prolazi između sedišta, sve je bilo besprekorno očišćeno. 
 
Izvadili su kese za smeće koje su poneli sa sobom i promarširali između redova čisteći sve pred sobom, kako bi ostavili stadion onakav kakav su zatekli. 
 
I ovo nije prvi put. Navijači "Plavih samuraja" nikada ne zaboravljaju dobre manire. 
 
"To nije samo deo njihove fudbalske kulture, već nacionalne", izjavio je za BBC američki fudbalski novinar Skot Mekintajer. On uopšte nije bio iznenađen ovakvim ponašanjem japanskih navijača.  "Često čujete kako ljudi kažu da je fudbal odraz kulture. Važan deo japanskog društva je čistoća i to je slučaj i u svim sportskim događajima, pa tako i u fudbalu", izjavio je Mekintajer. 
 
  • Nervirach

    21.06.2018 13:27
    A skoti su vam cistili sneg i skupili pomoc za Decje selo u Kamenici. Zaljucak o sebi zaljucite sebi.
  • Opšte DOBROOO

    20.06.2018 23:34
    duhovnost
    Japanci su duhovni narod... što bi značilo verujem + poštujem ... Poštujem Zemlju ona me hrani. Nebeski narod se zavukao u tamne pećine predrasuda... što bi značilo - slepi miševi!
    Orlovi... poletite sebe promenite Srbiju voljenu očistie! Blagosloveni su svi sa metlama!
  • Blek

    20.06.2018 19:09
    @Del
    Kada odem u prirodu, takodje pocistim oko sebe, i svoje, a i smece koje pronadjem u blizini.
    A sve to zbog toga sto sebe ne smatram svinjom, i ne ocekujem da neko cisti za mnom.
    I ne interesuje me ni ko je zaduzen, ni ko je placen za to, i koliko je placen.
    Mi nazalost imamo mentalitet jos iz turskog doba - nasa je samo kuca i okucnica, a sve van toga je tudje, okupatorsko, ne treba ga cuvati, cak je pozeljno i umereno unistavati, kako bi naudili "vlastodrscima".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.