Slučajno se u vizi izjasnio kao terorista

Muškarac iz Škotske, koji ima 70 godina, upropastio je sebi i porodici zimske praznike tako što mu je zabranjeno da kroči u SAD jer se slučajno izjasnio kao terorista u aplikaciji za vizu.
Slučajno se u vizi izjasnio kao terorista
Foto: Pixabay
Džon Stivenson i njegova supruga Merion su stariji bračni par iz Škotske i planirali su da svoj zimski odmor provedu u Njujorku, međutim ostali su bez avionskih karata, kao i avansa koji su uplatili u luksuznom smeštaju u Njujorku nakon što je Džon dobio trajnu zabranu ulaska u SAD jer se izjasnio kao terorista kada je popunjavao onlajn aplikaciju za vizu.
 
Pored brojnih pokušaja da ubedi zvaničnike SAD da je napravio grešku, ipak mu nije odobren ulazak u ovu državu, tako da ovaj par ne može ni da pomeri termin leta jer nisu sigurni da li će ikada više moći da kroče na teritoriju Amerike.
 
"Popunjavali smo onlajn aplikaciju i vreme je isticalo previše brzo pre nego što smo uspeli da popunimo sve rubrike. Onda se sajt iznenada srušio i odmah vratio, a u rubrici gde je bilo pitanje 'Da li ste terorista?' sigurno je greškom označeno 'Da' umesto 'Ne'", rekao je Džon britanskim medijima.
 
Nesrećni Džon nije ni znao da je napravio grešku u podnošenju zahteva za vizu sve dok nije pozvao graničnu kontrolu SAD da joj saopšti svoje podatke s pasoša, a koja mu je nakon toga rekla da ne može da uđe u ovu državu jer je zaveden kao terorista.
 
"Rekao sam im da imam 70 godina i da ne znam ni šta to tačno znači", rekao je Džon.
 
Na njihovu žalost, izgubiće oko 2.500 dolara koje su već uplatili za svoje putovanje, jer se novac od kupovine avio-karata ne može vratiti.
 
"Planirali smo da na put krenemo ove nedelje. Ovo je strašno i mnogo glupo. Ne razumem zašto bi to pitanje bilo u formularu uopšte. Nikada u životu nisam bio u nekom problemu. Nikada nisam bio na sudu, a sad sam okarakterisan kao terorista", naglasio je Džon.
 
Ovaj Škot se sada nada da će uspeti da skine oznaku teroriste i vrati makar deo uloženog novca, jer planira da poseti Ambasadu SAD u Londonu, gde će razgovarati sa zvaničnicima SAD o svom problemu.
  • janko

    14.12.2018 01:40
    ukinite CIA
    Dragi Ameri, ukinite CIA jer će od sad teroristi sami da se prijave kroz vaš web portal. Da ne bacate pare uzalud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.