Deca roditelja koji ostave duvan od grada dobijaju bicikl na poklon

U turskom gradu Kilisu pokrenuta je nesvakidašnja kampanja tako što su deca, čiji su roditelji prestali da puše, na poklon dobila bicikl.
Deca roditelja koji ostave duvan od grada dobijaju bicikl na poklon
Foto: Pixabay
Naime, turska opština Kilis je uručila bicikle za 500 dece, nakon što je bar jedan njihov roditelj prestao da puši. Svečana ceremonija uručenja bicikala održana je na lokalnom stadionu gde se okupio veliki broj dece i njihovih roditelja.
 
Cilj ove nesvakidašnje kampanje, koja se održava pod nazivom "15 hiljada bicikala za 15 hiljada domova", jeste motivisati što veći broj građana da prestanu s pušenjem.
 
Gradonačelnik Kilisa Hasan Kara je prilikom dodele bicikala prisutnima rekao da su do danas podelili ukupno 11.500 bicikala. Istakao je kako se nada da će uskoro podeliti i preostalih 3.500 bicikala.
 
Dodao je da je kampanja privukla ogromnu pažnju, posebno na društvenim mrežama, gde je na hiljade osoba napisalo da se radi o vrlo originalnoj i pozitivnoj ideji, predlažući kako ovakvi projekti treba da se nastave.
  • bogi

    20.01.2019 16:19
    resenje
    kako crnogorac ostavlja pusenje, sidje medju ljude i kaze ja vise ne pusim
  • /

    16.01.2019 21:44
    /
    JK
    da hoces ostavio bi ga

    neki su koristili ziban. ima ga po apotekama i pridrzavaj se recepta
    ako ne zelis da ga ostvis nece ti nista pomoci

    ako izguras jedan dan izguraj drugi, treci i tako redom.
    radi nesto, cist vazduh, verglanje bicikla
  • Dr Lee

    16.01.2019 20:58
    Dijagnoza
    Svi bi da ostave odmah cigarete, kao da nisu nikada ni pusili, kada dodju kod mene u ordinaciju a rezulatati im pokazu da su neizlecivo tesko bolesni. Zamisli samo sebe u toj situaciji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.