More izbacilo telo ogromne ribe veslačice

More kod obala Japana izbacilo je telo ogromne ribe veslačice što izaziva bojazan kod stanovništva da bi to moglo biti predskazanje nove katastrofe.
Protekle sedmice pronađene su ili uhvaćene u mrežu tri ribe veslačice, a od početka ovogodišnje sezone sedam.
 
Neki smatraju da su ove ribe, koje mogu narasti do 11 metara dužine, loš predznak i da bi uskoro taj deo Japana mogao zahvatiti zemljotres ili cunami.
 
Veslačice su u Japanu poznate kao "kuriri iz palate boga mora" i smatra se da žive na dubini od kilometar, te da na površinu dolaze samo kad su bolesne ili pred uginuće.
 
Najmanje deset ovih riba pronađeno je u Japanu 2010. godine, samo nekoliko meseci pred zemljotres i cunami 2011. godine kada je poginulo skoro 19.000 ljudi, a u potpunosti je uništena nuklearna elektrana Fukušima.
  • Ns

    04.02.2019 16:29
    Limanac
    Komentar lisen bilo kakve rasprave,svadje,jednostavno covek preporucio da nesto pogledamo.HVALA
  • Vidoviti Limanac

    04.02.2019 07:43
    Dotična riba
    Bila je ova riba u emisiji "river monsters" sa Džeremijem Vejdom na Viasat explore-u.
    Malo vrtite odloženo dok je ne uhvatite, suludo stvorenje vredi videti kako izgleda živa, snimljena u mediteranu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.