Italijanski grad plaća građanima da voze bicikle

Grad Bari prvi je u Italiji koji će plaćati građanima da biciklom dolaze na posao, objavio je list Local.
Italijanski grad plaća građanima da voze bicikle
Foto: Pixabay
Gradonačelnik Barija Antonio Dekaro planira da "udvostruči broj bicikala u gradu ove godine" i u tu svrhu pokrenuće pilot-projekat koji će trajati četiri meseca u okviru kojeg će se građanima plaćati da biciklom dolaze i odlaze sa posla.
 
Onima koji biciklom dođu na posao ili u školu biće plaćano 20 centi po kilometru, odnosno maksimalno 25 evra mesečno, ili 125 kilometara mesečno.
 
Za ovaj projekat može da se prijavi do 1.000 građana Barija. Na njihove bicikle biće ugrađen uređaj za praćenje kilometraže, na osnovu čega će se računati mesečna isplata.
 
Za "obične", neposlovne vožnje biciklom biće plaćano 0,04 evra po kilometru.
 
Grad je, takođe, za one koji nemaju bicikl odvojio posebna sredstva pomoći da mogu da kupe bicikl i to važi i za zaposlene i za roditelje, odnosno decu. Grad će sa 100 evra pomoći u kupovini polovnog bicikla, 150 evra da se kupi novi ili 250 evra za nabavku električnog bicikla.
  • Zagadjivaci

    16.02.2019 14:30
    Bolje bi bilo da zabrane automobile ili da placaju za nevozenje auta.
  • Zavisi

    14.02.2019 13:58
    Zdravlje je nenaplativo
    Ako je zagađen vazduh onda je oštećenje zdravlja veće nego prilikom pešačenja ili vožnje kolima.
  • Krompjuter

    14.02.2019 09:34
    Bravo
    Ovako se resavaju realni problemi, svaka cast Talijanima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.