VIDEO: Ukradenim bagerom ukrali bankomat

Nadzorne kamere snimile su nepoznate počinioce kako koriste ukradeni bager za pljačku bankomata pored prodavnice u Londonderiju, javlja BBC.
Na snimku se vidi kako bagerom probijaju sigurnosna vrata, a zatim razbijaju i skidaju bankomat sa zida. Incident se dogodio u nedelju oko 4:30 časova.
 
Lopovi su bankomat, nakon što su ga srušili, bagerom preneli u automobil Citroen Berlingo. Na snimku se vidi da je u krađi učestvovalo više maskiranih počinilaca. Pljačka je trajala samo četiri minuta. Nakon toga automobil se odvezao iz garaže s bankomatom koji je virio iz rupe na krovu.
 
Bager je ukraden s gradilišta koje se nalazi niže uz put.
 
To je poslednja u nizu krađa bankomata s obe strane irske granice, a policija Severne Irske izjavila je kako se radi o osmom takvom incidentu 2019. godine.
 
"Biće sve manje i manje bankomata zbog ovih napada. Krađe bankomata postale su skoro svakodnevne", rekao je vlasnik prodavnice Martin O'Kejn. "Verovatno neću stavljati novi bankomat, a gubitak će najviše osetiti lokalna zajednica", zaključio je.
 
  • Sava

    11.04.2019 09:14
    Ne zovite Deri tim kolonizatorskim imenom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.