Italijanska jela koja Italijani ne jedu

Neki će teško svariti podatak da mnoga jela koja u nazivu imaju reč "italijanski" ili se dovode u vezu sa tom kuhinjom, nisu na trpezama u Italiji.
Italijanska jela koja Italijani ne jedu
Foto: Pixabay
Među italijanskim specijalitetima koji, kako piše portal Baz fid, nemaju veze sa italijanskom kuhinjom nalaze se razne testenine sa dodacima koji nisu po ukusu Italijana – špagete sa ćuftama ili makarone sa piletinom.
 
Piletina nije poželjna ni na pici. Amerikanci obožavaju italijanski preliv za salatu, a on u Italiji ne može da se kupi niti ga iko tako zove.
 
Prepečen hleb sa premazom od belog luka, poznatiji kao garlik bred, kao i pohovani štapići mocarele imaju veze sa Italijom i tamošnjom kuhinjom isto koliko i pica sa ananasom.
 
Italijani ne jedu peperoni kobasicu ni na pici ni van nje.
  • Martin

    14.04.2019 14:03
    Ma da
    Upravo sam se vratio iz Italije gde sam jeo picu i sa pilecim mesom i sa peperoni kobasicom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.