Predstavljen logo američkih Svemirskih snaga, podseća na znak iz Zvezdanih staza

Predsednik SAD Donald Tramp otkrio je u poruci na Tviteru logo šestog roda oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država koji je sam osnovao.
Logo je u obliku strelice usmerene prema gore koja se izdiže iznad planete, a u pozadini su zvezde.
 
 
Logo jako podseća na znak Zvezdane flote iz serijala koji je nastao 1966.
 
Sličnost je bila povod za zanimljive i duhovite komentare na društvenim mrežama, što je najverovatnije podstaklo Pentagon da objavi saopštenje.
 
"Simbol delta, glavni deo loga, počeo je da se koristi u američkim vazdušnim snagama još 1942. i koristio se na oznakama svemirskih agencija od 1961, ili pet godina pre nastanka Zvezdanih staza", rekao je portparol američkog ministarstva obrane.
  • James B. Ond

    28.01.2020 21:55
    Kada Kim Džong priča o "veličanstvenoj" armiji onda mu se smejemo. A pogledajte kako Tramp prosipa prideve "Magnificent" i "Great", kao trudan tuljan...
  • Nemanja

    28.01.2020 11:36
    @Marko
    U originalnom Star Treku (seriji i filmovima), od glavnih likova, samo Kirk i McCoy su Amerikanci, ostali nisu - Pavel Čehov (Rus), Scotty (Škot), Hikaru Sulu (Japanac), Uhura (neka Afrikanka) + Spok, Vulkanac :)
    U The Next Generation, glavni lik je Francuz - Žan Luk Pikar.
  • Marko

    28.01.2020 09:44
    Pa dobro, šta je sada tu vest? Kome još odavno nije jasno da u Star Trek-u amerikanci putuju kroz svemir i rešavaju probleme svima jer su, naravno, najbolji, najpametniji i sve naj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.