VIDEO: Pivara poklonila 2.600 litara piva

Nemačka pivara "Vilinger" poklonila je stanovnicima istoimene opštine 2.600 litara piva, zbog nemogućnosti da ga proda hotelima i restoranima usled pandemije virusa korona.
Vlasnici pivare u pokrajini Hesen odlučili su da poklone svetlo i tamno pivo, umesto da ga bace.
 
Vlasnik Franc Mast izjavio je da je morao da što pre isprazni cisterne da bi bile napunjene svežim pivom i spremne kada barovi ponovo počnu rad.
 
Akcija poklanjanja piva dobro je prošla. Nekoliko desetina ljudi strpljivo je stajalo u redu ispred pivare, noseći zaštitne maske i poštujući pravilo socijalnog distanciranja. Mnogi od onih koji su stajali u redu odneli su kući pune kante i gajbe piva.
 
"Želimo da zahvalimo ljudima i nadamo se da će nas podržati kada ponovo otvorimo pivaru, tako što će doći ovde, preporučiti nas", rekao je Mast za Rojters.
 
Udruženje nemačkih proizvođača piva upozorilo je da pivarama preti kolaps u prodaji zbog nedostatka izvoza, pre svega u Kinu i Italiju.
 
Vanredne mere u Nemačkoj, koje su uvedene zbog virusa korona, ispraznile su restorane, barove i fudbalske stadione, a najveći festival piva u svetu "Oktoberfest", koji se svake godine održava u Bavarskoj, otkazan je zbog pandemije.
 
Pivara je prvobitno planirala da pokloni 540 litara piva, ali je ta količina podeljena u roku od samo nekoliko časova.
 
  • darius

    08.05.2020 16:40
    E,
    ... gde je svet a gde smo mi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.