Stručnjaci: Pisoari bi zbog virusa korona trebalo da odu u istoriju

Stručnjaci za WC-e kažu da bi u "svetu posle pandemije" pisoari možda trebalo da "odu u istoriju" .
Stručnjaci: Pisoari bi zbog virusa korona trebalo da odu u istoriju
Foto: Pixabay
Direktor Britanskog udruženja za toalete Rejmond Martin, izjavio je da kompanije i vlasti treba javne toalete da adaptiraju tako da njihovo korišćenje ne stvara rizik od zaraze novim virusom korona.
 
Martin je rekao da u WC-e treba postaviti "novu tehnologiju" puštanja vode pritiskom stopala i aktiviranje česmi na senzor.
 
Britanske firme koje održavaju javne WC-e su predložile da se nizovi pisoara u toaletima za muškarce zamene kabinama, te bi tako tu mogle i žene.
 
Martin je za "Sandej tajms" priznao da bi prilagođavanje javnih WC-a bilo skupo, ali je podvukao da su oni "vitalan deo obnavljanja javnog života".
 
Britanske turističke službe bi, smatra on, trebalo posetiocima da govore: "Dođite da vidite naš dvorac, dođite da vidite naše plaže, dođite da vidite naše vrhunske toalete!".
  • Deks

    26.05.2020 14:13
    @Mwa mwa - Ako su pisoari kvalitetni od njih se ne odbijaju kapljice dok mokrite jer imaju podlogu koja absorbuje mlaz. Po meni oni su ubedljivo najbolji i najhigijenskiji vid toaleta pogotovo u javnim toaletima. Javne toalete kod nas kao i u VB sigurno bi trebalo osavremeniti na način da je higijena na visokom nivou ali to nema veze sa ovom pandemijom.
  • Steva

    25.05.2020 21:13
    ja sam za vama
    Odlična ideja, e pa hajde onda da i WC šolje i bidee pošaljemo u istoriju i da primenimo Indijski način vršenja nužde a to znači negde u prirodi ili iza neke trafike, gde te već snađe potreba.
  • cica

    25.05.2020 11:19
    cepaj glupu masu
    kad za bolje nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.