Prvi muzej bikinija otvara se u Nemačkoj

Bikiniji Merlin Monro, Skarlet Johanson i mnogi drugi koji su pripadali slavnim osobama dobiće novi dom u gradu na jugozapadu Nemačke, koji se prozvao glavnim gradom kupaćih kostima.
Prvi muzej bikinija otvara se u Nemačkoj
Foto: Pixabay
U Bad Rapenau, smeštenom između Frankfurta i Študgarta, prvi svetski muzej bikinija otvara se u nedelju, 5. jula, na Svetski dan bikinija.
 
"Muzej umetnosti bikinija" usmeriće se na istoriju kupaćih kostima i promenu dizajna od 1870. do danas.
 
Od oko 1.200 izložbenih predmeta na 1.500 kvadratnih metara zvezde postavke su 12 od 16 izvornih dvodelnih bikinija koje je dizajnirao 5. jula 1946. tvorac bikinija Luj Rear. Predviđajući šok koji će taj modni iskorak izazvati, dizajner ga je nazvao bikini, po grupi ostrva na kojem je te godine testirana atomska bomba.
 
Kustosi muzeja kažu da priča o bikiniju nije samo priča o modi i plaži, nego i o hapšenjima, skandalima i postepenoj emancipaciji žena. Muzej predstavlja običaje na kupalištima sve do Srednjeg veka.
 
Osim velikog broja bikinija, posetiocima će biti na raspolaganju multimedijalne izložbe, umetnička dela i stare reklame za bikinije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.