VIDEO: Oslikan najveći portret Đokovića, prvi na šljaci ikada

Na šljaci teniskog kluba Đukić na Bežanijskoj kosi u Beogradu, arhitekta i "street artist" Andrej Josifovski, poznatiji kao "Pijanista", napravio je najveći portret na svetu Novaka Đokovića.
Crtež je dugačak 24 metra, širok je 11 metara, prostire se na površini od 264 kvadratnih metara, što je prvi umetnički poduhvat ovog tipa na crvenoj zemlji na jednom teniskom terenu ikada.
 
Povod crteža pod nazivom "ŠLJAKAnje terena" i celokupnog projekta "Prvo očistimo sebe, pa pogledajmo druge", nastao je iz želje da se pruži podrška najboljem teniseru sveta i da se pokaže da u Srbiji postoje ljudi koji vrednuju sve što Novak Đoković radi i čini za naš narod i ne zaboravljaju njegova dela uprkos izazovima sa kojima se naš teniser susreće.
 
Celokupna izrada crteža odvijala se, navedno je, "dosta brzo", i bila je ograničena na noć, zbog svetlosti reflektora pored terena i činjenice da se po takvom osvetljenju bolje uočavaju nijanse i detalji koji čine portret na šljaci. 
 
  • Goran

    09.07.2020 14:06
    Jos samo da Djokovica proglase za sveca.
    Srpska posla.
    Da li je vajni Djokovic dao podrsku narodu koji protestvuje protiv Vuciceve vlasti.
    Nije. Nikada ni rec nije rekao protiv vlasti. A vi mu i dalje pravite portrete...
  • Trt

    08.07.2020 09:08
    Auu, dougo nije bilo ovog ložača i nebitnog 'umetnika' pa rešio opet da izmišlja toplu vodu.
  • Sulja

    04.07.2020 22:17
    Svaka čast
    Majstorski!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.