Pojavilo se novo, dobro plaćeno zanimanje - prodavac svog mišljenja

U Italiji se pojavilo novo, dobro plaćeno, pre svega televizijsko zanimanje: "prodavac svog mišljenja" (opinionista), piše dnevni list "Domani".
Pojavilo se novo, dobro plaćeno zanimanje - prodavac svog mišljenja
Foto: Pixabay
Kada ih neko pita "od čega ziviš", te osobe će vam reći: "Ja sam opinionista".
 
"Da bi neko mogao da bude prodavac svog mišljenja, nije potrebno da bude neki ekspert niti tehničko lice, nije neophodno da ima ideje, važno je da ima mišljenje o svemu i svima", piše za "Domani" Valter Siti.
 
To su osobe sa kojima voditelj televizijskog programa priča o svemu i svačemu, a "opinionisti" se šetaju od jednog do drugog programa i kanala, što znači da nije neophodna ni specijalizacija.
 
Njihovo polje delovanja su tv spektakli, kao što su razni rijaliti programi ili popodnevni programi u kojima se otkrivaju novi talenti, sportske emisije ili noćne televizijske trač-partije, piše autor članka.
 
Prvi zadatak "prodavca svog mišljenja" je da se svađa. Gledanost njihovih programa je velika, mnogo iznad onih u kojima se produbljeno tretiraju aktuelne društvene teme, zaključuje Siti.
 
"Tako se kod gledaoca stvara utisak da ideje ništa ne rešavaju, već jedno mišljenje važi, kao i drugo sve dok voditelj programa ne isključi mikrofon", zaključuje Valter Siti.
  • Naja

    08.10.2020 07:25
    Takvih kod nas odavno ima. Svakodnevno se mogu videti na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a naročito na Pinku i Hepi TV.
  • /

    07.10.2020 22:06
    /
    cek na red,
    prvo digitalni nomadi pa tek onda ostali
  • @

    07.10.2020 20:16
    @Saki Kavasaki
    "Idealan posao za mene. gde da apliciram?"

    To je već pitanje za opinionistu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.