Redak dijamant od 102 karata prodat za 15,7 miliona dolara

Redak dijamant od 102 karata prodat je na aukciji u Hongkongu za 15,7 miliona dolara, a stručnjaci tvrde da ga je kupac, koji je ponudu dao preko telefona, dobio po povoljnoj ceni.
Iz Sotbija, koji je organizovao aukciju, kažu da su vredan dijamant prvi put prodali na ovakav način.
 
Naime, aukcijska kuća je aukciju organizovala onlajn zbog pandemije.
 
Dijamant je izvađen iz kamena od 271 karata pronađenog u kanadskom rudniku 2018. godine.
 
 
Samo je još sedam dijamanata u svetu veće od 100 karata i jednakog su kvaluteta, naveli su u Sotbiju i dodali da prodati dragi kamen nije imao opciju rezervne cene.
 
U Sotbiju su rekli da je teško proceniti njegovu čistoću i lepotu.
 
Tobajas Kormind, menadžer onlajn draguljarnice "77 Diamonds", procenio je da je kupac dobio dragi kamen po povoljnoj ceni. Dodao je da dijamant nije imao rezervnu cenu i da je prodavac doneo odvažnu odluku.
 
Godine 2017. aukcijska kuća Kristis u Ženevi je prodala ogrlicu s dijamantom od 163 karata za 33,7 miliona dolara. Kamen iz Angole od kojeg je bio napravljen ovaj dijamant imao je 404 karata.
 
Iste godine redak ružičasti dijamant od oko 19 karata prodat je na aukciji za 45,95 miliona evra.
  • Aleksandar

    09.10.2020 07:51
    @Mima
    Drago kamenje i zlatne poluge finoce 999 je najbolji nacin da se ocuva kapital. Novac gubi vrednost kroz vreme, zlato ne.
  • novo

    08.10.2020 09:54
    @Mima baš zato ga i kupuju, da sačuvaju svoje bogatstvo kako im bogatstvo ne bi izgubilo na vrednosti isto kao i kad kupuju zlatne poluge.
  • Mima

    08.10.2020 08:03
    Pobogu
    Koliko neki ljudi imaju para... Dijamant ko dijamant.. sta ce im to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.