Rekordna prodaja pica, alkohola i marihuane u izbornoj noći u SAD

Nezavisno od političkih sklonosti, Amerikanci su u izbornoj noći bili jedinstveni - pod stresom su konzumirali natprosečne količine hrane, pića i marihuane čekajući ishod predsedničkih izbora.
Rekordna prodaja pica, alkohola i marihuane u izbornoj noći u SAD
Foto: Pixabay
Kako je odmicala izborna noć, naglo je porasla dostava hrane i pića i prodaja alkohola i marihuane.
 
Kompanija za dostavu alkohola "Drizly" saopštila je da je u odnosu na prethodna četiri utorka potražnja porasla 68 odsto. U glavnom gradu Vašingtonu skočila je čak 133 odsto, u Njujorku 110 odsto. Nešto umereniji bili su potrošači u Los Anđelesu - porast potražnje od tek 35 odsto.
 
U "demokratskim" saveznim američkim državama u kojima posluje "Drizly" potražnja je skočila 75 odsto u odnosu na prethodna četiri utorka, u "republikanskim" saveznim državama potražnja je porasla prosečno 33 odsto.
 
Najviše se prodavalo vino (42 odsto prodaje), pa "žestina" 41 odsto i pivo 15 odsto, objavila je ta bostonska kompanija.
 
Kompanija "Eaze", koja prodaje marihuanu, imala je porast potražnje od 17 odsto u Kaliforniji u poređenju s prethodnim utorkom.
 
Prema trendovima koje je u utorak poslepodne zabeležio Google, najviše u guglani pojmovi "pica", "kineska hrana", "suši" i "meksička hrana" i kombinaciji sa pojmom "u blizini".
 
Fraze "brza hrana u blizini" i "prodavnica alkohola u blizini" zabeležile rekord u guglanju, a jedan od komentatora upitao se kako je moguće da nakon 11 meseci epidemije virusa korona još toliko ljudi to ne zna.
 
I picerije su zabeležile veliki porast potražnje koji se kretao i do trostrukog broja porudžbina u odnosu na uobičajeni promet utorkom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.