VIDEO Zbog korone drugačiji Božić: Deda Mraz će umesto deteta u krilu imati laptop

Doček Božića i obilazak dece za vreme novogodišnjih praznika u Velikoj Britaniji zbog pandemije je promenjen, pa su tako okupljanja obustavljena, a Deda Mraz će u svom krilu umesto deteta držati laptop putem kojeg će im se obratiti.
Kako bi sve bilo uigrano i prošlo bez problema, Deda Mrazevi su u Londonu krenuli u zabavnu školu kako bi naučili da koriste nove tehnologije, te testirali kako će za vreme božićnih i novogodišnjih praznika razgovarati sa decom.
 
Ovu edukaciju je organizovala jedna od kompanija koja se bavi dečijim događajima, pa je tako odlučila da pruži nezaboravno virtuelno iskustvo i druženje dece i Deda Mrazeva.
 
Naime, putem Fejsbuka Deda Mrazevi će započeti virtuelne video četove, a deci će biti omogućeno da kroz taj svet tehnologije osete prave čari Božića, pa će moći da imaju virtuelnu vožnju saonicama ili se da upute u potragu za blagom sa vilenjacima.
 
"Nismo želeli da riskiramo zdravlje dece i drugih održavanjem uobičajenih božićnih događaja uživo, pogotovo tokom još jednog lokdauna koji je nastupio u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će biti sigurna i personalizovana proslava, deca neće morati da čekaju u redu, već će imati 'svog' Deda Mraza i s njim komunicirati iz svog doma. Božić je uvek u jednu ruku vršio pritisak na roditelje, a on je ove godine još veći", kazala je Helen Nurse koja sa svojim suprugom vodi kompaniju Wonder Adventures, piše BBC.
 
Oni će morati da savladaju nove tehnologije i nauče kako da uspostave video poziv s mališanima koji ih željno očekuju.
 
  • Pa

    12.11.2020 09:40
    Strasno
    ,....bem ti Deda Mraza-ne mora ni dolaziti
  • Igor

    12.11.2020 09:01
    Koja je poenta ovoga?! Mogu slobodno da ukinu ovaj obicaj jer je ovo cist promasaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.