Zatvorenik osuđen na 505 godina zatvora pušten na slobodu, odslužio "samo" 30 godina

Sud u Los Anđelesu naredio je da se Huanu Karlosu Seresiju (73), koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne od 505 godina zbog nenasilnog krivičnog dela, kazna skrati na godine koje je već proveo iza rešetaka i da se odmah pusti na slobodu, piše Si-En-En.
Zatvorenik osuđen na 505 godina zatvora pušten na slobodu, odslužio "samo" 30 godina
Foto: Pixabay
Huan Karlos Seresi je zbog pranja novca osuđen na zatvorsku kaznu od 505 godina, odnosno do 8. jula 2419. godine. 
 
Bio je jedan od četvorice optuženih koji su 1991. godine osuđeni na 505 godina zatvora zbog pranja više od 300 miliona dolara kokainskog kartela.
 
Sva četvorica optuženih uložila su žalbu na presudu Okružnom apelacionom sudu, koja je i dalje na čekanju.
 
Međutim, Seresijevi advokati su nedavno zatražili da njihov klijent bude pušten na slobodu iz samilosti prema njegovim godinama i zdravstvenom stanju.
 
Naveli su da Seresi ima visok krvni pritisak i da je podložan obolevanju od težih oblika kovida-19.
 
Sud u Los Anđelesu je odlučio da se Seresi odmah pusti na slobodu, a da tri godine po izlasku iz zatvora bude pod nadzorom nadležnih organa.
 
Sudija je rekao da je Seresi osuđen za nenasilno krivično delo, da je već odslužio 30 godina zatvorske kazne i da je pokazao vladanje za primer i naredio njegovo puštanje na slobodu, uzevši u obzir njegove godine i zdravstveno stanje.
  • @Deks

    19.11.2020 10:22
    citat: "često takva dela imaju veće negativne posledice po društvo. Na primer krivična dela korupcije, zatim krađe od strane bankarskih radnika i slično su veoma ozbiljne i to što je neko bio prevrtljiv i prevario ljude oko sebe a nije upotrebio fizičku silu ne umanjuje težinu krivičnog dela i zaslužuje oštre kazne." kanda neko nije procitao tekst… gospodin je prao novac, neciji, iligealno zaradjen. To jeste krivicno delo, ali nije kradja, nije prevario nikoga.
  • Vidra

    19.11.2020 00:16
    A zločini protiv ljudskog roda
    Kada će i na koliko decenija biti osuđene marionete predsednici SAD zbog ratova, pučeva i drugih zločina koji su izazvali i koji su imali milione žrtava?
  • Nimbus

    15.11.2020 09:48
    Zbog pranja novca narko kartelu je osudjen na 505 godina.
    Darko Saric je za pranje novca osudjen na 7 i za medjunarodnu trgovinu drogom na 15 godina. Siguran sam da ce izaci ranije, a vec je odsluzio 4-5 godina. Sto znaci, eto nama Darka na slobodi za par godina. Pik-puj ne vazi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti